12/03/2023 14/03/2023 Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα του Ύψωνα της επαρχίας Λεμεσού το Σάββατο της Β’ εβδομάδας των νηστειών, 11 Μαρτίου 2023. Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Τους αρχιερείς πλαισίωναν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού,...
12 Μαρτίου, 2023 - 21:27
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2023 - 0:28

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Νεαπόλεως στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Νεαπόλεως στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα του Ύψωνα της επαρχίας Λεμεσού το Σάββατο της Β’ εβδομάδας των νηστειών, 11 Μαρτίου 2023.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Τους αρχιερείς πλαισίωναν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, Αρχιμ. Παΐσιος, ιερείς και διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού αλλά και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις της Κύπρου και της Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος χειροτόνησε, μέσα σε κλίμα κατανύξεως και πνευματικής χαράς, σε πρεσβύτερο τον ιερολογιώτατο π. Αββακούμ Ελπιδοφόρου. Μέλη της οικογένειας του χειροτονουμένου, συγγενείς και φίλοι προσέτρεξαν για να προσευχηθούν και να αναφωνήσουν το «Άξιος» στο νέο ιερέα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο νεοχειροτονηθείς, του οποίου άλλα δυο αδέλφια συναριθμούνται στην χορεία των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, έγινε δέκτης των ευχών και της αγάπης κλήρου και λαού.

(Φώτογραφίες: Fotokinisi Wedding Studio)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων