24/03/2020 24/03/2020 Χωρίς πιστούς θα τελούνται από σήμερα στις 6 το απόγευμα οι Ιερές Ακολουθίες στην Κύπρο, μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Όπως αναφέρει σε έκτακτη ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, η Ακολουθία του Εσπερινού για την εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου θα τελεστεί ανεξαιρέτως...
24 Μαρτίου, 2020 - 10:18
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2020 - 10:44

Χωρίς πιστούς οι Ιερές Ακολουθίες στην Κύπρο

Διαδώστε:
Χωρίς πιστούς οι Ιερές Ακολουθίες στην Κύπρο

Χωρίς πιστούς θα τελούνται από σήμερα στις 6 το απόγευμα οι Ιερές Ακολουθίες στην Κύπρο, μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας κ. Νίκος Αναστασιάδης.
Όπως αναφέρει σε έκτακτη ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, η Ακολουθία του Εσπερινού για την εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου θα τελεστεί ανεξαιρέτως σε όλους τους ναούς στις 4 μ.μ. παρουσία όσων πιστών επιθυμούν .
Η Θεία Λειτουργία της Εορτής του Ευαγγελισμού θα τελεστεί κανονικά στους Ιερούς Ναούς χωρίς την παρουσία πιστών. Επίσης, στους Ιερούς Ναούς θα τελούνται κανονικά όλες οι Ακολουθίες μόνο από τους Ιερείς και τους Ιεροψάλτες κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών.

Υπενθυμίζετα ότι σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης, από σήμερα στις 6 το απόγευμα μέχρι την 13η Απριλίου «απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής».
«Λάβαμε έγκαιρα μια σειρά μέτρων που προκάλεσαν πικρία και αναστάτωσαν μια μερίδα του συνόλου», είπε.
«Παρά τα μέτρα που πήραμε, τις θυσίες χιλιάδων εργαζομένων, τον πόνο των γονιών για τα παιδιά τους που παραμένουν στο εξωτερικό, παρατηρούνται συμπεριφορές απειθαρχίας, έλλειψης αυτοσεβασμού και ευθύνης που εκθέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο το σύνολο του πληθυσμού», ανέφερε ο ΠτΔ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει τα εξής :

Φέρουμεν εις γνώσιν όλων των ευσεβών χριστιανών ότι λόγω των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, που εξήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας 23 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας :

α) Η ακολουθία του Εσπερινού για την εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου θα τελεσθεί ανεξαιρέτως σε όλους τους Ναούς στις 4μ.μ., στην παρουσία όσων από τους πιστούς επιθυμούν να συμμετέχουν. Η Θεία Λειτουργία της εορτής του Ευαγγελισμού, θα τελεσθεί κανονικά στους Ιερούς Ναούς άνευ της παρουσίας των πιστών.

β) Στους Ιερούς Ναούς θα τελούνται κανονικά όλες οι ακολουθίες μόνο από τους Ιερείς και τους Ιεροψάλτες κεκλεισμένων των θυρών και άνευ της παρουσίας των πιστών.

γ) Η προσέλευση των πιστών στους Ναούς δεν θα είναι εφικτή γι΄αυτό παρακαλούνται όλοι να παραμείνουν στα σπίτια τους σεβόμενοι το διάγγελμα του Προέδρου.

δ) Όλες οι χοροστασίες και ιερουργίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Αθανασίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ.Νικολάου δεν θα πραγματοποιηθούν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων