03/07/2021 03/07/2021 Από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας στη Λεμεσό ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωνά την Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 8:30 μμ, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της πρώτης αγιογραφημένης εικόνας του Αγίου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο. Θα ακολουθήσει αγρυπνία. Ο Άγιος Νεομάρτυς Ιωνάς ήταν ο πρωτοψάλτης...
03 Ιουλίου, 2021 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2021 - 11:53

Υποδέχονται την πρώτη αγιογραφημένη εικόνα του Αγίου Νεομάρτυρα Ιωνά

Διαδώστε:
Υποδέχονται την πρώτη αγιογραφημένη εικόνα του Αγίου Νεομάρτυρα Ιωνά

Από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας στη Λεμεσό ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωνά την Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 8:30 μμ, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της πρώτης αγιογραφημένης εικόνας του Αγίου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο. Θα ακολουθήσει αγρυπνία.

Ο Άγιος Νεομάρτυς Ιωνάς ήταν ο πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ναού Αγίας Νάπας και εκαρατομήθη την 10η Ιουλίου του 1821, την επομένη δηλαδή της Θυσίας του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και των 3 Μητροπολιτών, Πάφου Χρυσάνθου, Κιτίου Μελετίου και Κυρηνείας Λαυρεντίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων