07/09/2023 07/09/2023 Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε υποδοχή τεμαχίου Λειψάνου της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης από το Άγιο Όρος στο Μητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής στη Λεμεσό. Στην συνέχεια τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός. Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου όπου μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας θα αναχωρήσει. Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά...
07 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2023 - 9:42

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίας Άννης στον Μητροπολιτικό Ναό Λεμεσού

Διαδώστε:
Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίας Άννης στον Μητροπολιτικό Ναό Λεμεσού

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε υποδοχή τεμαχίου Λειψάνου της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης από το Άγιο Όρος στο Μητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής στη Λεμεσό.

Στην συνέχεια τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός. Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου όπου μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας θα αναχωρήσει.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τρεις φορές κατά την διάρκεια του εορτολογικού κύκλου της Μητέρα της Παναγίας μας, Αγία Άννα. Στις 9 Δεκεμβρίου, τιμά τη Σύλληψή της, στις 25 Ιουλίου την Κοίμησή της και στις 9 Σεπτεμβρίου, την επομένη της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου, η Εκκλησία την τιμά μαζί με τον σύζυγό της Ιωακείμ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων