11/02/2019 11/02/2019 Την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, η Μητρόπολή μας είχε την ευλογία να υποδεχτεί την τίμια και χαριτόβρυτη κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή οσίου Δαυϊδ του Γέροντος στη νήσο Εύβοια Ελλάδος στον ιερό ναό των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Την τιμία κάρα υποδέχτηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Στη συνέχεια τελέστηκαν...
11 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:51
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2019 - 18:09

Υποδοχή τιμίας Κάρας Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοίας

Διαδώστε:
Υποδοχή τιμίας Κάρας Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοίας

Την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, η Μητρόπολή μας είχε την ευλογία να υποδεχτεί την τίμια και χαριτόβρυτη κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή οσίου Δαυϊδ του Γέροντος στη νήσο Εύβοια Ελλάδος στον ιερό ναό των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Την τιμία κάρα υποδέχτηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Στη συνέχεια τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του Παρεκλησίου του Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία το οποίο βρίσκεται στο υπόγειο του ναού και ακολούθως τελέστηκε αρχιερατική ιερά αγρυπνία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας έψαλε η βυζαντινή χορωδία της μητροπόλεως μας «Ρωμανός ο Μελωδός».

Η τιμία κάρα θα παραμείνει στον ναό για προσκύνηση από τους ευσεβείς χριστιανούς μέχρι την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, οπότε και θα αναχωρήσει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων