24/08/2020 24/08/2020 Ο εορτασμός του πολιούχου της Μόρφου, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος του Μυροβλύτου και Θαυματουργού δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος στον κατεχόμενο καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου στη Μόρφου λόγω των μέτρων πρόληψης από τον κορωνοϊό που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας  στις 5 Ιουνίου 2020 και αφορούν στην διακίνηση από και προς...
24 Αυγούστου, 2020 - 22:10
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2020 - 21:41

Δεν θα εορτάσουν τον Άγιο Μάμα στα Κατεχόμενα

Διαδώστε:
Δεν θα εορτάσουν τον Άγιο Μάμα στα Κατεχόμενα

Ο εορτασμός του πολιούχου της Μόρφου, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος του Μυροβλύτου και Θαυματουργού δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος στον κατεχόμενο καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου στη Μόρφου λόγω των μέτρων πρόληψης από τον κορωνοϊό που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας  στις 5 Ιουνίου 2020 και αφορούν στην διακίνηση από και προς τις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου. 

Αντ’ αυτού θα τελεστεί, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάμαντος, πανηγυρική Υπαίθρια Ιερά Αγρυπνία στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου παρά την Ορούντα όπου θα χοροστατήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30.

Κατά την Αγρυπνία θα εκτίθεται σε προσκύνηση η παλαιά λειψανοθήκη του Αγίου Μάμαντος που επαναπατρίσθηκε πέρυσι, καθώς και αντίγραφο της εικόνας του Χρυσοσώτηρος Ακανθούς ενώ η Ιερά Αγρυπνία θα μεταδίδεται και διαδικτυακά σε απευθείας μετάδοση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων