28/04/2021 28/04/2021 Τέσσερα θεολογικά κείμενα για την Μεγάλη Τετάρτη παραθέτει σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου από την Κύπρο, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα το νόημα της ημέρας. «Κατά την Μεγάλη Τετάρτη επιτελούμε ανάμνηση του γεγονότος της αλείψεως του Κυρίου με μύρο από μια πόρνη γυναίκα. Επίσης, φέρεται στη μνήμη μας, η σύγκλιση του Συνεδρίου των Ιουδαίων, του ανωτάτου...
28 Απριλίου, 2021 - 22:46
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2021 - 22:24

Μητρόπολη Μόρφου: Θεολογικά κείμενα για τη Μεγάλη Τετάρτη

Διαδώστε:
Μητρόπολη Μόρφου: Θεολογικά κείμενα για τη Μεγάλη Τετάρτη

Τέσσερα θεολογικά κείμενα για την Μεγάλη Τετάρτη παραθέτει σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου από την Κύπρο, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα το νόημα της ημέρας.

«Κατά την Μεγάλη Τετάρτη επιτελούμε ανάμνηση του γεγονότος της αλείψεως του Κυρίου με μύρο από μια πόρνη γυναίκα. Επίσης, φέρεται στη μνήμη μας, η σύγκλιση του Συνεδρίου των Ιουδαίων, του ανωτάτου δηλαδή Δικαστηρίου τους, προς λήψη καταδικαστικής αποφάσεως του Κυρίου, καθώς και τα σχέδια του Ιούδα για προδοσία του Διδασκάλου του», αναφέρει προλογίζοντας ο παραθέτων.

Τα κείμενα αναλυτικά:

Ομιλία εις την προδοσία του Ιούδα (Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου)

Ο προδότης Ιούδας (Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς επισκόπου Αχρίδος)

Ομιλία εις την γυναίκα την αμαρτωλόν, την αλειψάσαν τον Κύριον μύρω και εις Φαρισαίον (Αγίου Αμφιλοχίου επισκόπου Ικονίου)

Το ποτήριο του Χριστού (Αγίου Ιγνατίου Brianchaninov)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων