15/10/2021 15/10/2021 Απόσπασμα κηρύγματος Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου από τον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του αγίου ιερομάρτυρος Αρτέμωνος του εν τω Αυλώνι της Σολίας, που τελέσθηκε στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της κοινότητος Ακακίου της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου (07.10.2021). ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:      Απομαγνητοφώνηση των λόγων του Πανιερωτάτου: Χριστέ μου, θέλω διάφορα. Άγιος δεν είμαι....
15 Οκτωβρίου, 2021 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2021 - 17:32

Μόρφου Νεόφυτος: Τα θέλω ενός Επισκόπου

Διαδώστε:
Μόρφου Νεόφυτος: Τα θέλω ενός Επισκόπου

Απόσπασμα κηρύγματος Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου από τον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του αγίου ιερομάρτυρος Αρτέμωνος του εν τω Αυλώνι της Σολίας, που τελέσθηκε στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της κοινότητος Ακακίου της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου (07.10.2021).

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Απομαγνητοφώνηση των λόγων του Πανιερωτάτου:

Χριστέ μου, θέλω διάφορα. Άγιος δεν είμαι. Ψέματα να μην λέμε. Εγώ προσωπικά, ξέρετε τι θέλω; Θέλω, ακούτε πόσα θέλω έχω. Θέλω να γίνω καλά στην υγεία μου, να μη με βλέπει η Ελένη και να λέει είμαι εβδομήντα χρονών, θέλω να ελευθερωθεί το χωριό μου, η Μητρόπολη μου, το νησί μου, η Κωνσταντινούπολη μου. Ακούτε πόσα θέλω; Θέλω και να πάω εις τη Μητρόπολή μου και να μου δώσει λίγα χρόνια εκεί να κάμω τον άγιο Μάμα μοναστήρι και να κάμνομε συνέχεια νυχτερινές λειτουργίες και όποιος αντέξει. Και ύστερα να παραιτηθώ και να πάω απάνω στα βουνά απ᾿ εκεί στην Κυρά που έχει ένα ωραίο μοναστηράκι ερειπωμένο και σπήλαια και αγίασμα του αγίου Γεωργίου του Ρηγάτη και να κάμω εκεί μια σκήτη που θα υπάγεται, ήδη υπάγεται στον Πανάγιο Τάφο. Να γίνω και Αγιοταφίτης. Ακούτε πόσα θέλω; Κουράζεσαι να τα πεις. Και ύστερα του λέω, άγιε μου Γεώργιε, να πεθάνω και να είμαι μαζί σου. Θέλω να είμαι και με τον άγιο Γεώργιο που είναι ο προστάτης μου άγιος. Ενώ τί είναι το πιο ωραίο; Τί είναι το πιο ορθόδοξο; Τί είναι το πιο άγιο; Η απλότητα. Γενηθήτω τὸ θέλημά Σου. Χριστέ μου, φανέρωσε το θέλημά σου στη ζωή μου.

Τί θέλεις αύριο να κάμω. Ακούτε; Αυτό είναι το ορθόδοξο. Αύριο ή μεθαύριο να μην σκέφτεστε. Διότι στο «Πάτερ ἡμῶν» τα λέω όλα ξέρετε. Τί λέει προηγουμένως; «Τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον». Ο επιούσιος είναι ο σημερινός. Δεν λέει για τον αυριανό. Που ανέβηκαν τώρα τα καύσιμα και οι τιμές και όλοι τρέχουμε να πάρουμε μακαρόνια να φυλάξουμε γιατί έρχεται και έρχεται πράγματι ο μεγάλος παγκόσμιος πόλεμος. Σου λέει, έχει ο Θεός. Βέβαια και η φροντίδα δεν είναι κακό πράγμα. Αλλά με την προοπτική να φυλάξω για να δώσω. Όχι για να φάω εγώ και τα παιδιά μου μόνο. Έτσι να γίνει. Αν δεν είναι έτσι καλύτερα να σκουληκιάσουν. 

Είναι πολύ σημαντικό, μέσα από τους βίους των αγίων σιγά, σιγά και εμείς να αποκτήσουμε αυτή τη διάθεση. «Γενηθήτω τὸ θέλημά Σου». Μια από τις πιο σημαντικές προσευχές που βγαίνει μέσα από το «Πάτερ ἡμῶν» είναι Κύριε Ιησού Χριστέ, φανέρωσε το θέλημά Σου εις τη ζωή μου. Με παίρνουν τώρα τηλέφωνο πολλοί από την Αυστραλία. Τους έχουν κάμει δικτατορία εκεί. Με παίρνουν και οι Ακακιώτες που είναι εκεί μετανάστες. Έχουν απλότητα αυτοί οι άνθρωποι και πίστη. Πολλή πίστη. Τους συγχαίρω με την καρδιά μου. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Τους λέω, ό,τι και να σας κάμουν και καταναγκασμούς, εσείς να λέτε, θα κρατήσω την ορθόδοξη μου πίστη, το ορθόδοξο μου ήθος και γενηθήτω το θέλημά Σου. Χριστέ μου, φανέρωσε το θέλημά Σου εις τη ζωή μου. 

Έτσι και εμείς να πορευτούμε. Έτσι πορεύθηκε και ο άγιος Αρτέμων. Και όχι έφτασε τα εκατό χρόνια. Έφτασε να είναι μέσα στην αιώνια ζωή του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Και από τότε μέχρι σήμερα να δοξάζεται. Και όσο περνούν τα χρόνια πιο πολύ Θα δοξάζεται. Και εδώ και στην ελεύθερη Αυλώνα. Το εύχομαι, να το εύχεσθε και σεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων