07/01/2023 07/01/2023 Ο Μητροπολίτης Μόρφου δε θα παραστεί στην ἐνθρόνιση τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, μεταφέρει τις ευχές στο νέο Αρχιεπίσκοπο για «καλή στερέωση» στα καθήκοντά του, αλλά προτιμά να παραμείνει στο “ταπεινό κελλί του”. Ανακοίνωση της Μητρόπολης Μόρφου, αναφέρει: «Πληροφορούμε το ευσεβὲς χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας Κύπρου, ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα...
07 Ιανουαρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2023 - 21:48

Ο Μόρφου δεν θα παραστεί στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου 

Διαδώστε:
Ο Μόρφου δεν θα παραστεί στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου 

Ο Μητροπολίτης Μόρφου δε θα παραστεί στην ἐνθρόνιση τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, μεταφέρει τις ευχές στο νέο Αρχιεπίσκοπο για «καλή στερέωση» στα καθήκοντά του, αλλά προτιμά να παραμείνει στο “ταπεινό κελλί του”.

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Μόρφου, αναφέρει: «Πληροφορούμε το ευσεβὲς χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας Κύπρου, ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα ήθελε να παραστεό στην τελετὴ της ενθρόνισης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου την Κυριακή, 08.01.2023, όμως προτιμά να παραμείνει στο ταπεινὸ κελλί του, προσευχόμενος, τόσο για τον Μακαριώτατο Κύπρου, όσο και για τον δοκιμαζόμενο Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο».

Συμπληρώνει, δε, ότι “ο Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσερνόμπιλ κ. Παῦλος, καθὼς καὶ ἡ συνοδεία του «απειλούνται και διώκονται από τα στρατεύματα του Χαζάρου προέδρου της Ουκρανίας κ. Ζελένσκι». Προσθέτει, ακόμα, ότι από το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου έχει απαγορευθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας να τελεί ακολουθίες.

Τέλος, η Μητρόπολη Μόρφου εύχεται «καλή στερέωση στὸν Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Γεώργιο, εξ ύψους φώτιση και ενίσχυση στα πολυσχιδή ποιμαντικά του καθήκοντα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων