27/08/2021 27/08/2021 Στα ποιμαντικά του καθήκοντα επιστρέφει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος μετά την ολιγοήμερη απομόνωση του εξαιτίας της νόσησης από κορωνοϊό. Αναλυτικά η Ιερά Μητρόπολη αναφέρει: Με το παρόν, η καθ᾽ ημάς Ιερά Μητρόπολις Μόρφου ανακοινώνει επίσημα ότι η αποθεραπεία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου από τη νόσο covid-19, με την οποία είχε πρόσφατα...
27 Αυγούστου, 2021 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2021 - 15:05

Ολοκληρώθηκε η αποθεραπεία του Μητροπολίτη Μόρφου

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η αποθεραπεία του Μητροπολίτη Μόρφου

Στα ποιμαντικά του καθήκοντα επιστρέφει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος μετά την ολιγοήμερη απομόνωση του εξαιτίας της νόσησης από κορωνοϊό.

Αναλυτικά η Ιερά Μητρόπολη αναφέρει:

Με το παρόν, η καθ᾽ ημάς Ιερά Μητρόπολις Μόρφου ανακοινώνει επίσημα ότι η αποθεραπεία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου από τη νόσο covid-19, με την οποία είχε πρόσφατα νοσήσει με ήπια συμπτώματα, χάριτι Θεού έχει ολοκληρωθεί και έχει επίσης λήξει η προβλεπόμενη καθορισμένη περίοδος κατ᾽ οίκον περιορισμού του.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πανιερώτατος θέλει να εκφράσει δημόσια τις εγκάρδιες ευχαριστίες του σε όσους του συμπαραστάθηκαν ποικιλότροπα κατά τη διάρκεια της θεραπείας του. Αρχικά στον θεράποντα του ιατρό δρ. Χρήστο Φουτά, παθολόγο στο περιφερειακό Νοσοκομείο Ευρύχου. Κατόπιν στους συμβούλους ιατρούς του δρ. Ελπιδηφόρο Σωτηριάδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου) και δρ. Ανδρέα Καλλή, ειδικό παθολόγο (Απολλώνειο Νοσοκομείο Λευκωσίας), για την πρόθυμη και αφιλοκερδή γνωμάτευσή τους, καθώς και τη μόνιμη νοσηλεύτρια της Μητροπόλεως Μόρφου και Διευθύντρια του Πολυδυνάμου Κέντρου «Η Σολέα» κα Σοφία Μαλτά. Κι ακόμη, την οσιωτάτη καθηγουμένη της Μονής Αγίου Νικολάου Ορούντης Γερόντισσα Ιουστίνη με την εν Χριστώ αδελφότητά της, που του παραχώρησαν φιλοξενία κατά την ευλογημένη αυτή περίοδο επίσκεψης του Θεού σε απομονωμένο κελλίο στη Σκήτη των Αρχαγγέλων, μάλιστα την πρώην νοσηλεύτρια αδελφή Φεβρωνία και τη βοηθό της αδελφή Μακρίνα.

Ο Πανιερώτατος ευχαριστεί ευρύτερα όλους τους εγγύς και τους μακράν, που του παρέσχαν τη δυνατότητα για ησυχία και προσευχή προς ετοιμασία για τα επερχόμενα ερχόμενα, που θα δώσουν διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα, όχι μονάχα της Κύπρου και Ελλάδος, αλλά και ολοκλήρου του κόσμου.

Επίσης γνωστοποιούμε ότι ο Πανιερώτατος αναλαμβάνει και πάλιν συν Θεώ τα αρχιερατικά του καθήκοντα από τη Δευτέρα, 30.08.21, με πρώτη επίσημη παρουσία του στην πανηγυρική αγρυπνία προς τιμήν του αγίου μεγαλομάρτυρος Μάμαντος, που θα λάβει χώραν στον υπό ανέγερσιν ιερόν ναόν του Αγίου Αυξιβίου Α´ Επισκόπου Σόλων στην κοινότητα του Αστρομερίτη, την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου 2021, και θα αρχίσει στις 19:30.

Τέλος, ο Πανιερώτατος ενημερώνει τους πιστούς της καθ᾽ ημάς Μητροπόλεως, λαικούς και κληρικούς, καθώς και τα όπου γης πνευματικά του τέκνα, ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2021 θα περιορίσει το πρόγραμμά του, τόσο των χοροστασιών στις κατά τόπους πανηγύρεις, όσο και των προσωπικών συναντήσεών του, χάριν ησυχίας και προσευχής. «Ανήρ δε φρόνιμος, ησυχίαν άγει».

Και ένα προσωπικό μήνυμα του Πανιερωτάτου:

«Ευχαριστώ τον Τριαδικόν Θεόν συν πάσι τοις αγίοις, εξαιρέτως δε την Κοσμοσώτειραν Υπερευλογημένην Δέσποιναν ημών Θεοτόκον, διότι εισήκουσαν την προσευχήν μας να μας δώσουν ταπείνωσιν εν ασθενεία, παρά αλαζονείαν εν υγεία. ‘‘Ησθενήσαμεν και ιδού νυν ζώμεν’’».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων