14/05/2023 14/05/2023 Την τιμία χείρα της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, από την Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους, υποδέχτηκε το πρωί του Σαββάτου, 13 Μαΐου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός στον Ιερό Ναό Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα Κάτω Πάφου. Το Ιερό Λείψανο εκομίσθη στην Κύπρο κατόπιν αιτήματος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου. Ο Πανιερώτατος την...
14 Μαΐου, 2023 - 17:05
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2023 - 16:55

Θεία Λειτουργία στην γενέτειρα του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στην γενέτειρα του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού

Την τιμία χείρα της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, από την Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους, υποδέχτηκε το πρωί του Σαββάτου, 13 Μαΐου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός στον Ιερό Ναό Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα Κάτω Πάφου. Το Ιερό Λείψανο εκομίσθη στην Κύπρο κατόπιν αιτήματος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Ο Πανιερώτατος την ίδια ημέρα μετέβη στην κοινότητα των Μεσάνων, γενέτειρά του, στην οποία τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο του Αγίου Επιφανίου (εκ μεταθέσεως).

Τον Μητροπολίτη Πάφου πλαισίωσαν ο Ιερομόναχος Νικόδημος Παντοκρατορινός, ο οποίος προσκόμισε και την τίμια χείρα της Αγίας Φωτεινής, οι ιερείς Αυγερινός και Μπορισλάβ, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, π. Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ανδρέας.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Επιφανίου.

Ευχαρίστησε δε τον π. Νικόδημο για την ευλογία που χάρισαν στο λαό της Πάφου και τον π. Ραφαήλ για την μεταφορά των πατέρων στην Πάφο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων