09/02/2024 10/02/2024 Το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο των τεθνεώτων Δημάρχων και Ευεργετών της Πάφου τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης 8ης Φεβρουαρίου 2024, ημέρα της εορτής του Πολιούχου Αγίου της Πάφου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, παρουσία του Δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος. Του μνημοσύνου, προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ.  Τυχικός. Μέσω του μνημοσύνου, τιμήθηκε η...
09 Φεβρουαρίου, 2024 - 16:24
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2024 - 0:18

Ετήσιο μνημόσυνο δημάρχων και ευεργετών της Πάφου

Διαδώστε:
Ετήσιο μνημόσυνο δημάρχων και ευεργετών της Πάφου

Το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο των τεθνεώτων Δημάρχων και Ευεργετών της Πάφου τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης 8ης Φεβρουαρίου 2024, ημέρα της εορτής του Πολιούχου Αγίου της Πάφου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, παρουσία του Δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος. Του μνημοσύνου, προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ.  Τυχικός.

Μέσω του μνημοσύνου, τιμήθηκε η μνήμη σύμφωνα με ανακοίνωση, των Δημάρχων και Ευεργετών της πόλης, Μιχαήλ Χριστοδουλίδη, Δημάρχου, Σολομώντος Μαρκίδη, Δημάρχου, Νεοφύτου Νικολαΐδη, Δημάρχου και Ευεργέτη, Νικολάου Ι. Νικολαΐδη, Δημάρχου και Ευεργέτη, Χριστόδουλου Γαλατόπουλου, Δημάρχου, Ιάκωβου Ιακωβίδη, Δημάρχου, Ιωάννη Αγρότη, Δημάρχου, Ανδρέα Αταλιώτη, Δημάρχου, Ιακώβου Αντζουλάτου, Μητροπολίτη Πάφου και Ευεργέτη. Επίσης του Δημητρίου Κωνσταντίνου, Ευεργέτη, της Μαρίας Λοϊζίδου, Ευεργέτη, της Ήβης Η. Μαλιώτου, Ευεργέτη, του Σάββα Κουπάτου, Ευεργέτη, του Χριστόδουλου Πετρίδη, Ευεργέτη, και της Αρτέμιδος και Σαλώμης Πουρούλη.

Εξάλλου σύμφωνα με την Ιερά Μητρόπολη Πάφου του μνημοσύνου αλλά και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας για την εορτή του Αγίου Θεοδώρου όπου είναι αφιερωμένος ο Καθεδρικός Ναός της Μητρόπολης Πάφου, προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός παρουσία των αρχών της πόλης.

Κηρύττοντας τον Θείο λόγο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Θεοδώρου, ο οποίος ενώ κατείχε το ανώτατο στρατιωτικό αξίωμα απαρνήθηκε τα πάντα και αφοσιώθηκε στην διάδοση του Χριστιανισμού στην Κύπρο και υπέστη πάνδεινα βασανιστήρια και μαρτυρικό θάνατο με αποκεφαλισμό.

Ευχήθηκε επίσης σε όλους τους εορτάζοντες χρόνια πολλά. Μια ξεχωριστή στιγμή ήταν η απόδοση τιμητικής πλακέτας από τον Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικό στον επί 51 χρόνια εφημέριο Πρωτοπρεσβύτερο π. Κυριάκο για την διακονία του στον Μητροπολιτικό Ναό και την κ. Ορθοδοξία για την ανιδιοτελή και μακρόχρονη προσφορά της στην Εκκλησία.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

(Πηγή: ΚΥΠΕ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων