15/04/2023 15/04/2023 Τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023, το απόγευμα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου. Ακολούθησε η καθιερωμένη περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως και η συνάντηση με τον Επιτάφιο της ενορίας του Αγίου Κενδέα. Για την περιφορά, σχηματίστηκε η καθιερωμένη πομπή,...
15 Απριλίου, 2023 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2023 - 8:53

Η ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου

Διαδώστε:
Η ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου

Τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023, το απόγευμα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου.

Ακολούθησε η καθιερωμένη περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως και η συνάντηση με τον Επιτάφιο της ενορίας του Αγίου Κενδέα.

Για την περιφορά, σχηματίστηκε η καθιερωμένη πομπή, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των επισήμων. Προηγήθηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου, η οποία συνόδευε το άγημα της Εθνικής Φρουράς , η Οργάνωση Νεολαίας « Σταυραετοί » και ομάδα προσκόπων με πυρσούς.

Στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, τοποθετήθηκε ο Επιτάφιος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Θεοδώρου και του Ιερού Ναού Αγίου Κενδέα. Εψάλη σύντομη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πάφου Τυχικού.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στο γεγονός του θανάτου του Χριστού, στη νίκη κατά του θανάτου. Τόνισε δε, ότι καλούμαστε να μετανοούμε για τα λάθη μας και τις αδυναμίες μας και να γινόμαστε καλύτεροι.

Ξεχωριστό τόνο, στην όλη τελετή έδωσε η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Πάφου, που έψαλε τον Επιτάφιο Θρήνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων