11/04/2023 11/04/2023 Στον Ιερό Ναό Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα στην Κάτω Πάφο χοροστάτησε το απόγευμα  της Μ. Δευτέρας, 10 Απριλίου 2023, ο Πανιερώτατος  Μητροπολίτης Πάφου  κ. Τυχικός. Τον πλαισίωναν οι ιερείς του Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Κυριακίδης, ο Οικονόμος Στυλιανός Σοφοκλέους, ο πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Λαζάρου και ο Διάκονος Χαράλαμπος Νεάρχου. Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος  πήρε αφορμή...
11 Απριλίου, 2023 - 8:33
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2023 - 8:41

Η ακολουθία του Νυμφίου στην Μητρόπολη Πάφου

Διαδώστε:
Η ακολουθία του Νυμφίου στην Μητρόπολη Πάφου

Στον Ιερό Ναό Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα στην Κάτω Πάφο χοροστάτησε το απόγευμα  της Μ. Δευτέρας, 10 Απριλίου 2023, ο Πανιερώτατος  Μητροπολίτης Πάφου  κ. Τυχικός.

Τον πλαισίωναν οι ιερείς του Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Κυριακίδης, ο Οικονόμος Στυλιανός Σοφοκλέους, ο πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Λαζάρου και ο Διάκονος Χαράλαμπος Νεάρχου.

Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος  πήρε αφορμή από την υμνολογία της Ακολουθίας, που αναφέρεται επανειλημμένως στην παραβολή των ταλάντων, που είπε ο Κύριος.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην παραβολή των δέκα παρθένων και παρότρυνε το εκκλησίασμα όπως αποφύγουμε τον εγωισμό και τον φαρισαϊσμό, που αλλοιώνουν τον ανθρώπινο χαρακτήρα.
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους όπως αξιωθούμε να φθάσουμε με υγεία, με πνευματική προετοιμασία την λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων