18/08/2020 19/08/2020 Την Δευτέρα προς Τρίτη, 24 -25 Αυγούστου 2020 θα τελεσθεί αγρυπνία στον Ιερά Μονή Παναγίας Σαλαμιωτίσσης προς τιμή της Αγίας Κωνσταντίας της εν Πάφω. Η αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:30μμ. της Παρασκευής και θα τελειώσει περίπου στις 1:00πμ. Σαββάτου. Της Αγρυπνίας θα προστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου κ. Τυχικός. Ιστορικά και πληροφορίες...
18 Αυγούστου, 2020 - 21:02
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2020 - 0:25

ΚΥΠΡΟΣ: Αγρυπνούν την Αγία Κωνσταντία την εν Πάφω – Ποια ήταν η Αγία

Διαδώστε:
ΚΥΠΡΟΣ: Αγρυπνούν την Αγία Κωνσταντία την εν Πάφω – Ποια ήταν η Αγία

Την Δευτέρα προς Τρίτη, 24 -25 Αυγούστου 2020 θα τελεσθεί αγρυπνία στον Ιερά Μονή Παναγίας Σαλαμιωτίσσης προς τιμή της Αγίας Κωνσταντίας της εν Πάφω.

Η αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:30μμ. της Παρασκευής και θα τελειώσει περίπου στις 1:00πμ. Σαββάτου.

Της Αγρυπνίας θα προστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου κ. Τυχικός.

Ιστορικά και πληροφορίες για την Ιερά Μονή Παναγίας Σαλαμιωτίσσης μπορείτε να διαβάσετε εδώ

 

Η ΑΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ

«Ιλαρίωνος διακόνισσα, δόξης, Αυτού ισότιμος ώφθης, Κωνσταντία»

 Η Αγία Κωνσταντία, «ευλαβής γυνή» όπως την ονομάζει ο συναξαριστής, ήταν μαθήτρια του Αγίου και Μεγάλου Ιλαρίωνος, ο οποίος ασκήτευε στην Επισκοπή της Πάφου. Μετά τον θάνατό του αγίου Ιλαρίωνα, η αγία Κωνσταντία παρέμεινε στον τάφο του και με αγώνες ασκητικούς προσπαθούσε να μιμηθεί τον άγιο, προσευχόμενη αδιάλειπτα και αγωνιζομένη για την ψυχική της τελείωση.  Με την πίστη της και τις πρεσβείες του αγίου Ιλαρίωνος αξιώθηκε να κάνει και θαύματα. Όταν κάποτε το λείψανο του αγίου είχε κλαπεί και μεταφερθεί στην Παλαιστίνη, η αγία μόλις το είχε μάθει «εξέπνευσε» δείχνοντας έτσι με τον θάνατό της τον πόθο και την ευλάβεια που έτρεφε προς τον άγιον Ιλαρίωνα.

Η αγία έχει πλήρη ακολουθία στα Κύπρια Μηναία. Στο απολυτίκιό της ονομάζεται «Προστάτιδα της Πάφου». Η Μνήμη της εορτάζεται στις 25 Αυγούστου.

Απολυτίκιον. Ήχος πλ. α’ Τον συνάναρχον Λόγον.

Ασκητή τω μεγάλω διακονήσασα, εν Πάφου περιοικίδι, τω ασκουμένω σεπτώς, Ιλαρίωνι και πίστει διαπρέψασα, ώφθης κοσμήτωρ γυ­ναικών, και προστάτις Παφηνών, θεόσοφε Κων­σταντία, ημίν Χριστόν η αόκνως, ιλεουμένη τοις τιμώσί σε.

 Διαβάστε την ακολουθία της αγίας από τα Κύπρια Μηναία εδώ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων