15/07/2023 15/07/2023 Στη Δικαστική διαμάχη για τον κήπο μεταξύ της Μητρόπολης Πάφου, του Δήμου Πάφου και της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία χρονολογείται από το 2010 αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη επισημαίνοντας ότι την τακτική εκμηδενισμού της περιουσίας της Εκκλησίας της Πάφου συνεχίζει να εφαρμόζει η παρούσα δημοτική αρχή.  Εξαιτίας αυτής της στάσης η Μητρόπολη και...
15 Ιουλίου, 2023 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2023 - 10:58

Μητρόπολη Πάφου: Προσφυγή εκ νέου στο δικαστήριο για να προστατεύσει την Εκκλησιαστική περιουσία

Διαδώστε:
Μητρόπολη Πάφου: Προσφυγή εκ νέου στο δικαστήριο για να προστατεύσει την Εκκλησιαστική περιουσία

Στη Δικαστική διαμάχη για τον κήπο μεταξύ της Μητρόπολης Πάφου, του Δήμου Πάφου και της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία χρονολογείται από το 2010 αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη επισημαίνοντας ότι την τακτική εκμηδενισμού της περιουσίας της Εκκλησίας της Πάφου συνεχίζει να εφαρμόζει η παρούσα δημοτική αρχή. 

Εξαιτίας αυτής της στάσης η Μητρόπολη και ο νυν Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός θα προσφύγουν εκ νέου στο δικαστήριο για να προστατεύσουν την Εκκλησιαστική περιουσία “που ανήκει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Πάφου”, όπως αναφέρεται.

Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι “όσον αφορά τις παντός είδους κατηγορίες επί του θέματος και εκτός θέματος που εκτοξεύονται από τον δήμαρχο εναντίον της Μητρόπολης Πάφου, του Μητροπολίτη Πάφου και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου είναι παντελώς ανυπόστατες και προσβλητικές”.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν από την Ιερά Μητρόπολη: 

Η Δικαστική διαμάχη για τον κήπο μεταξύ της Μητρόπολης Πάφου, του Δήμου Πάφου και της Κυπριακής Δημοκρατίας χρονολογείται από το 2010. Ό τότε Μητροπολίτης Γεώργιος, ως θεματοφύλακας της περιουσίας της Εκκλησίας της Πάφου προσέφυγε στο Δικαστήριο απαιτώντας αποζημιώσεις όπως καθορίζει το 23.3 του Συντάγματος για την ουσιαστική μείωση της αξίας του ακινήτου της, ουσιαστικά αυτή μετά την επιβολή ζώνης ένα τοις χιλίοις, αυτή εκμηδενίσθη παντελώς.

Τα Δικαστικά μέτρα εκτέλεσης της πιο πάνω απόφασης ελήφθησαν κατόπιν συμβουλής του δικηγόρου της Ιεράς Μητρόπολης και επειδή είναι καθαρά νομικού χαρακτήρα περαιτέρω εξηγήσεις θα δοθούν από τον δικηγόρο που χειρίζεται την υπόθεση.

Δυστυχώς την τακτική εκμηδενισμού της περιουσίας της Εκκλησίας της Πάφου συνεχίζει να εφαρμόζει και ο νυν δήμαρχος της Πάφου. Η Μητρόπολη και ο νυν Μητροπολίτης Πάφου είναι υποχρεωμένοι να προσφύγουν εκ νέου στο δικαστήριο για να προστατεύσουν την Εκκλησιαστική περιουσία που ανήκει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Πάφου.

Όσον αφορά τις παντός είδους κατηγορίες επί του θέματος και εκτός θέματος που εκτοξεύονται από τον δήμαρχο εναντίον της Μητρόπολης Πάφου, του Μητροπολίτη Πάφου και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου είναι παντελώς ανυπόστατες και προσβλητικές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων