05/01/2022 05/01/2022 Την άρνησή του να ανοίξει διάλογο με όσους υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο εισάγει τον σατανά στο ανθρώπινο σώμα διατράνωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος. Υποστήριξε δε πως κάθε κρίση παράγει αρνητές, με τους οποίους ο ίδιος δεν θεωρεί χρήσιμο να μπει σε μια σχέση «συγκοινωνούντων δοχείων», ενώ τόνισε την...
05 Ιανουαρίου, 2022 - 15:24

Μητροπολίτης Γεώργιος: Κάθε κρίση παράγει αρνητές – Δε συζητώ μαζί τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Γεώργιος: Κάθε κρίση παράγει αρνητές – Δε συζητώ μαζί τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Την άρνησή του να ανοίξει διάλογο με όσους υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο εισάγει τον σατανά στο ανθρώπινο σώμα διατράνωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος. Υποστήριξε δε πως κάθε κρίση παράγει αρνητές, με τους οποίους ο ίδιος δεν θεωρεί χρήσιμο να μπει σε μια σχέση «συγκοινωνούντων δοχείων», ενώ τόνισε την ανάγκη τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ανακοινώνονται να εφαρμόζονται με αυστηρότητα, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, στους ναούς.

«Δυστυχώς», είπε, «δεν υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου του SafePass στις εκκλησίες και αυτό», τόνισε, «εναπόκειται στην Αστυνομία ή σε άλλους αρμόδιους, για να το επιβάλουν». «Απ’ εκεί και έπειτα είπε, τηρούνται οι αποστάσεις, επιτηρείται η χρήση μάσκας, ενώ αύριο με αφορμή τα Θεοφάνεια αντί πορείας θα γίνει μια σεμνή τελετή στο λιμανάκι της Πάφου».

Ερωτηθείς κατά πόσο η Ιερά Σύνοδος σκοπεύει να κάνει κάτι για τους ιερείς που δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις της, ιδιαίτερα στο θέμα των εμβολιασμών, ο ίδιος είπε ότι όποιος συστήνει στους πιστούς να μην εμβολιάζονται θα τιμωρείται. «Μέχρι τώρα», είπε, «στη δική του Μητρόπολη αν και υπάρχουν ιερείς που, για δικούς τους λόγους, δεν εμβολιάζονται, εντούτοις κανένας δεν έχει καλέσει τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

«Είναι εκτός λογικής», είπε ο Πανιερώτατος, «τα όσα λέγονται και διασυνδέουν την ιατρική πράξη του εμβολιασμού με τη θρησκεία» και κάλεσε άπαντες να σεβαστούν τους επιστήμονες ως τους ανθρώπους που μεριμνούν για την υγεία όλων».

«Κάθε κρίση δεν έχει μόνο τις αιτίες της έχει και τους αρνητές της που χτυπούν και ως πολλαπλασιαστές αυτής της κρίσης. Όταν είχαμε την οικονομική κρίση είχαμε τους αντιμνημονιακούς. Τώρα με την υγειονομική κρίση έχουμε τους αντιεμβολιαστές. Κάθε κρίση παράγει ένα αντισυστημισμό που βρίσκει πολιτική έκφραση ακόμα και στους ήπιους όχι μόνο στους ακραίους. Είναι μια ψυχολογική πλευρά του ανθρώπου όμως πρέπει να κάνουμε κάτι για να εξουδετερώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις πάνω στην κοινωνία μας», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.alphanews.live

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων