24/04/2021 24/04/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Πάφου ανακοίνωσε ότι οι Ακολουθίες των αγίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος θα γίνουν σε όλους τους ναούς χωρίς την απαγόρευση προσέλευσης στους πιστούς. Οι πιστοί θα πρέπει να φέρουν μάσκα και να κρατούν τις δέουσες αποστάσεις μεταξύ τους. “Τη Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 5:30μ.μ. και την Μεγάλη...
24 Απριλίου, 2021 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2021 - 19:39

Μητροπολίτης Πάφου: Κανονικά η Μεγάλη Εβδομάδα με πιστούς

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Πάφου: Κανονικά η Μεγάλη Εβδομάδα με πιστούς

Η Ιερά Μητρόπολη Πάφου ανακοίνωσε ότι οι Ακολουθίες των αγίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος θα γίνουν σε όλους τους ναούς χωρίς την απαγόρευση προσέλευσης στους πιστούς. Οι πιστοί θα πρέπει να φέρουν μάσκα και να κρατούν τις δέουσες αποστάσεις μεταξύ τους.

“Τη Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 5:30μ.μ. και την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ στις 6μ.μ. για να μπορούμε πριν τις 9μ.μ. να έχουμε τελειώσει. Το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ η ακολουθία θα γίνει στο κανονικό ωράριο. Στις 11μ.μ. η κωδωνοκρουσία, στις 12μ. η τελετή της Αναστάσεως και ακολούθως η Θεία Λειτουργία μέχρι περίπου τις 1:30 π.μ.” αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη.

Θα «κάνουμε κανονικά τις Ακολουθίες μας», ανέφερε, στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πανιερ. Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, ερωτηθείς για τα μέτρα που εξήγγειλε την Παρασκευή η Κυβέρνηση με στόχο τη μερική αναχαίτιση της αυξανόμενης μετάδοσης του SARS-CoV-2 στην Κύπρο και τα οποία επηρεάζουν τον εκκλησιασμό κατά την Μεγάλη Εβδομάδα.

«Όπως δήλωσε και ο Μακαριώτατος, θεωρούμε ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για τους περιορισμούς στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, δε μας δεσμεύει, γιατί τηρούμε όλα τα μέτρα προφύλαξης του λαού μέσα στην Εκκλησία και για αυτό θα κάνουμε κανονικά τις Ακολουθίες μας. Δεν θα διώξουμε κανένα, απλώς τους καλούμε και θα επιστατήσουμε σε αυτό να τηρηθούν οι αποστάσεις και το να φέρει ο καθένας μάσκα», πρόσθεσε.

Είπε, επιπρόσθετα, ότι όσον αφορά την Μητρόπολη Πάφου, οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα γίνονται κανονικά, «λίγο πιο νωρίς για να τελειώνουμε πριν τις 9.00 να πηγαίνει ο κόσμος στο σπίτι του, τη νύχτα της Ανάστασης όμως, η Ακολουθία θα γίνει κανονικά και αν ξεπεράσουμε λίγο την 1.00 μετά τα μεσάνυχτα, δε θα φεύγουν από τα καταγώγια οι πιστοί». «Θα πηγαίνουν από την Εκκλησία στα σπίτια τους», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ότι το αίσθημα του κόσμου είναι ότι «σαν να έχει μεθοδευτεί αυτή η κατάσταση». «Τόσες οι ημέρες γιατί δεν λήφθηκαν κάποια μέτρα και έφτασαν στην τελευταία ημέρα, πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, να περιορίσουν τις Ακολουθίες μας; Νομίζω ότι είναι γενικό το αίσθημα στο θρησκευόμενο κόσμο και στους Αρχιερείς και ήδη μερικοί έκαναν τις ανακοινώσεις τους», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση ότι σε διευκρινιστική ανακοίνωση της αναφορικά με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με την Μεγάλη Εβδομάδα, 26 Απριλίου έως 2 Μαΐου, η Προεδρία αναφέρει ότι «στο εσωτερικό των ναών, επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 50 ατόμων, νοουμένου ότι θα προσκομίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους για την COVID-19, με το οποίο να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιασθεί τουλάχιστον με τη μια δόση, τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν και τηρουμένου του μέτρου αποστασιοποίησης, καθώς και του υγειονομικού πρωτοκόλλου του Υπουργείου Υγείας», ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ότι «δε νομίζω ότι θα μας επηρεάσει αυτό, γιατί δε θα δεχτούμε μόνο ηλικιακά τους 70 και πάνω». «Η Εκκλησία είναι για όλους, και μικρούς και μεγάλους», τόνισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων