19/12/2022 19/12/2022 Για τη χθεσινή εκλογική διαδικασία, τα αποτελέσματα και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου με το Τριπρόσωπο που επέλεξαν οι πολίτες, τοποθετήθηκε σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση και στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Ο Μητροπολίτης, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή του δήλωση ότι δεν έχει σημασία το...
19 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2022 - 9:59

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος για την επόμενη ημέρα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος για την επόμενη ημέρα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών

Για τη χθεσινή εκλογική διαδικασία, τα αποτελέσματα και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου με το Τριπρόσωπο που επέλεξαν οι πολίτες, τοποθετήθηκε σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση και στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Ο Μητροπολίτης, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή του δήλωση ότι δεν έχει σημασία το ποιος βγήκε πρώτος, δεύτερος ή τρίτος, απάντησε πως «αυτό που έχει σημασία είναι ότι μπήκαμε στο τριπρόσωπο».

Στη συνέχεια, κληθείς να σχολιάσει προηγούμενες δηλώσεις του ότι εάν εξασφάλιζε μία θέση στο τριπρόσωπο τότε θα ήταν και ο νέο αρχιεπίσκοπος, ο ίδιος θέλησε να διευκρινίσει πως δεν δήλωσε ποτέ του κάτι τέτοιο.

Αυτό που είχε πει, σημείωσε, είναι ότι «ο καθένας μας μέσα στη Ιερά Σύνοδο ξέρει τον άλλο και επομένως ανάλογα με το ποιος θα ήταν μέσα στο τριπρόσωπο θα κρινόταν και η επιλογή. Πιστεύω ότι η σύσταση της Ιεράς Συνόδου είναι τέτοια που θα τοποθετηθεί ευνοϊκά».

Στη συνέχεια ο ίδιος ανέφερε πως αυτό που ανέμενε ήταν να βρισκόταν ανάμεσα στη δεύτερη με τρίτη θέση.

Καταληκτικά, η δημοσιογράφος ρώτησε τον Μητροπολίτη Πάφου εάν αναμένεται να έχει οποιανδήποτε επικοινωνία με τους υπόλοιπους υποψήφιους ιεράρχες που δεν κατέκτησαν κάποια θέση στο τριπρόσωπο, με τον ίδιο να απαντά πως «είναι ελεύθεροι και σοβαροί άνθρωποι. Μέχρι στιγμής, όχι, δεν έχουμε μιλήσει. Τώρα έχουμε να συνενοηθούμε για θέματα της Ιεράς Συνόδου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων