11/12/2023 11/12/2023 Με την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε χθες το απόγευμα ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή των Οσίων και Θεοφόρων Πατέρων ημών Νόμωνος και Βηχιανού, πολιούχων Αγίων της Ανάγυιας στην επαρχία Λευκωσία, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Τυχικού. Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος τόνισε την σημασία των εορτών των Αγίων στην ζωή μας και...
11 Δεκεμβρίου, 2023 - 10:56
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2023 - 10:52

Πάφου Τυχικός: Οι Άγιοι μας δείχνουν τον δρόμο αλλά και τον τρόπο να φτάσουμε κοντά στον Θεό

Διαδώστε:
Πάφου Τυχικός: Οι Άγιοι μας δείχνουν τον δρόμο αλλά και τον τρόπο να φτάσουμε κοντά στον Θεό

Με την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε χθες το απόγευμα ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή των Οσίων και Θεοφόρων Πατέρων ημών Νόμωνος και Βηχιανού, πολιούχων Αγίων της Ανάγυιας στην επαρχία Λευκωσία, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Τυχικού.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος τόνισε την σημασία των εορτών των Αγίων στην ζωή μας και την επιτακτική λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε με την μίμηση του τρόπου ζωής των Αγίων στην σύγχρονη κοινωνία που ζούμε. Οι Άγιοι μας δείχνουν τον δρόμο αλλά και τον τρόπο να φθάσουμε κοντά στο Θεό με την τήρηση των ευαγγελικών λόγων.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Σολωμού, εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιστροφής και του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών της Κοινότητας Αναγειών, προσέφερε ως αντίδωρο της αγάπης του Πανιερωτάτου προς την κοινότητα μας μια αγιογραφία σε πέτρα θαλάσσης τον Άγιο Θεόδωρο πολιούχο του Μητροπολιτικου Ναου Πάφου, εικόνισμα των Αγίων Νόμωνος και Βηχιανού και ένα βιβλίο για την κοινότητα της Αναγυιας με την ευχή ο Πανιερωτατος να μας θυμάται στις προσευχες και να είναι ενθύμιο της παρουσίας του στην εορτή των Αγίων.

Τον Πανιερωτατο πλαισιωναν ο Αρχιμανδρίτης Παΐσιος Κυκκώτης ,οι Πρωτοπρεσβύτεροι Μιχαήλ Ευθυμίου, Θεόδωρος Στυλιανού και Ανδρέας Σολωμού. Καθώς και ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού Ραφαήλ Μιασιούλης και ο Διάκονος του Αγίου Πάφου πατήρ Ανδρέας Σωτηρίου.

Τέλος τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της πρεσβυτέρας Σοφίας Παπανικολάου. Μετά την απόλυση έγινε η καθιερωμένη λιτανεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων