04/10/2018 11/10/2018 Την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10.00 πρωινή, θα τελεστούν τα εγκαίνια του μνημείου της Αγίας Ελισάβετ της Πριγκιπίσσης, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Απ. Ανδρέα και πάντων των Ρώσων Αγίων στο Επισκοπειό Ταμασού και Ορεινής. Τα εγκαίνια θα τελέσουν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης, κ. Ησαΐας, ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, κ. Δημήτρης...
04 Οκτωβρίου, 2018 - 12:18
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2018 - 13:35

Ι.Μ. Ταμασού: Εγκαίνια μνημείου Αγίας Ελισάβετ

Διαδώστε:
Ι.Μ. Ταμασού: Εγκαίνια μνημείου Αγίας Ελισάβετ

Την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10.00 πρωινή, θα τελεστούν τα εγκαίνια του μνημείου της Αγίας Ελισάβετ της Πριγκιπίσσης, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Απ. Ανδρέα και πάντων των Ρώσων Αγίων στο Επισκοπειό Ταμασού και Ορεινής.

Τα εγκαίνια θα τελέσουν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης, κ. Ησαΐας, ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, κ. Δημήτρης Συλλούρης, και ο Πρόεδρος της Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Παλαιστινιακής Εταιρείας (ΑΟΠΕ) και πρώην Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σέργιος Σεργκέι Βαντίμοβιτς Στεπάσιν. Το μνημείο φιλοτεχνήθηκε για να τιμηθεί η μνήμη της Αγίας Ελισάβετ όπου φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κοίμηση της.

Την ίδια μέρα, στις 9.45 π.μ., πριν από τα εγκαίνια του μνημείου, η Μητρόπολη θα υποδεχθεί τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Αγίας Ελισάβετ και το ιερό εικόνισμα της, τα οποία θα μεταφερθούν από τη Ρωσία και θα εκτίθενται σε προσκύνηση από τους πιστούς στον ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέου και πάντων των Ρώσων Αγίων μέχρι και την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων