14/04/2023 14/04/2023 Σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, 14 Απριλίου 2023, η ανάγνωση των Μεγάλων Ωρών και η τελετή Αποκαθηλώσεως του αχράντου Σώματος του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας στο Παλαιομέτοχο. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλαισιωμένος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Θεοτόκη...
14 Απριλίου, 2023 - 13:33

Η Αποκαθήλωση του Κυρίου στο Παλαιομέτοχο

Διαδώστε:
Η Αποκαθήλωση του Κυρίου στο Παλαιομέτοχο

Σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, 14 Απριλίου 2023, η ανάγνωση των Μεγάλων Ωρών και η τελετή Αποκαθηλώσεως του αχράντου Σώματος του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας στο Παλαιομέτοχο.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλαισιωμένος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Θεοτόκη Φαίδωνος, τον Πρωτοπρεσβύτερο Αγησίλαο Φιλή και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη χοροστάτησε στην τελετή αποκαθήλωσης, ενώ μετά ακολούθησε η ταφή του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.

Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της Ευαγγελικής περικοπής πραγματοποιήθηκε η Αποκαθήλωση του σώματος του Εσταυρωμένου Κυρίου και αφού ενετυλίχθει «σινδόνι καθαρά» μετεφέρθηκε για να εναποτεθεί στην Αγία Τράπεζα.

Ακολούθησε η λιτάνευση του «σώματος» του Κυρίου πέριξ του Ιερού Ναού. Πριν την έναρξη του Εσπερινού, ο Πανιερώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Χρίστο Φαίδωνος, πατέρα του Πατρός Θεοτόκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων