20/03/2019 20/03/2019 Η Α’ Κυριακή των Νηστειών, μέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας γιορτάζει το θρίαμβο και τη νίκη της Ορθοδόξου Πίστεως έναντι των διαφόρων αιρέσεων, γιορτάστηκε και φέτος στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Ταμασού και Ορεινής. Ο Πανιερώτατος, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω...
20 Μαρτίου, 2019 - 12:46

60 χρόνια ευκλεούς διακονίας

Διαδώστε:
60 χρόνια ευκλεούς διακονίας

Η Α’ Κυριακή των Νηστειών, μέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας γιορτάζει το θρίαμβο και τη νίκη της Ορθοδόξου Πίστεως έναντι των διαφόρων αιρέσεων, γιορτάστηκε και φέτος στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Ταμασού και Ορεινής.

Ο Πανιερώτατος, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά, συμπαραστατούμενος από τους Κληρικούς της Ενορίας.

Μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου, ο Πανιερώτατος μίλησε προς το εκκλησίασμα και αναφέρθηκε στην αρχή στο ιστορικό της εορτής της Αναστήλωσης των ιερών εικόνων αλλά και στη θεολογία των Πατέρων, οι οποίοι διετύπωσαν το ορθό δόγμα που αφορά στην τιμή της Εικόνας.

Η παρουσία του Μητροπολίτη Ταμασού στην Ενορία της Πάνω Δευτεράς κατά την εύσημο αυτή ημέρα είχε και ως σκοπό να τιμήσει τον πολιό Γέροντα ιερέα της Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Παπακυριακού, ο οποίος έχει συμπληρώσει 60 χρόνια ευκλεούς διακονίας στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

O Πανιερώτατος επεσήμανε στο σύντομο λόγο του την ανιδιοτελή προσφορά και τη θυσιαστική αγάπη του πατρός Δημητρίου προς το ποίμνιό του κατά τη μακρόχρονη διακονία του.

Για το τιμώμενο πρόσωπο μίλησε εκτενώς ο Προϊστάμενος του ναού και Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως Ταμασού, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού.

Στον π. Δημήτριο προσέφερε ο Πανιερώτατος ένα επιστήθιο Σταυρό και η Ενορία ένα εικόνισμα του Προστάτη και Πολιούχου της Ενορίας, Αγίου Γεωργίου.

Ο Πατήρ Δημήτριος, βαθιά συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την τιμή που απέδωσε προς το πρόσωπό του αλλά και ευλόγησε το ποίμνιό του εκφράζοτας τη χαρά και την ικανοποίηση του, πού τόσα χρόνια ήταν ανάμεσα τους ως ο Ποιμένας και καθοδηγητής τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων