21/09/2021 22/09/2021 Την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας τέλεσε τον Αγιασμό στο περιφερειακό Λύκειο Μιχαήλ Κουτσόφτα και Ανδρέα Παναγίδη στο Παλαιομέτοχο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεοτόκης Φαίδωνος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Ευθυμίου και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης. Το πρόγραμμα περιελάμβανε παραινέσεις προς τους...
21 Σεπτεμβρίου, 2021 - 22:08
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2021 - 2:15

Αγιασμό στο Λύκειο Μιχαήλ Κουτσόφτα τέλεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού

Διαδώστε:
Αγιασμό στο Λύκειο Μιχαήλ Κουτσόφτα τέλεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού

Την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας τέλεσε τον Αγιασμό στο περιφερειακό Λύκειο Μιχαήλ Κουτσόφτα και Ανδρέα Παναγίδη στο Παλαιομέτοχο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεοτόκης Φαίδωνος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Ευθυμίου και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε παραινέσεις προς τους μαθητές από τον Πανιερώτατο, χαιρετισμό από τη Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μόνικα Ζένιου Ποταμιαλή και τραγούδια από τη χορωδία του Σχολείου. Στο τέλος εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος τέλεσε τρισάγιο ενώπιον των προτομών των ηρώων Μιχαήλ Κουτσόφτα και Ανδρέα Παναγίδη.

Σαν σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου του 1956, οι Άγγλοι έστειλαν στο Πάνθεον των Ηρώων τους τρεις Αγωνιστές της ΕΟΚΑ, Ανδρέα Παναγίδη, Στέλιο Μαυρομμάτη και Μιχάλη Κουτσόφτα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων