23/06/2021 23/06/2021 Το απόγευμα της Τρίτης, 22 Ιουνίου 2021, τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του ήρωα της ΕΟΚΑ 1955 – 1959 Σταύρου Στυλιανίδη στο Επισκοπειό. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στην παρουσία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, του Προέδρου του Συμβουλίου της Ιστορικής Μνήμης Αγωνιστών της ΕΟΚΑ κ....
23 Ιουνίου, 2021 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2021 - 19:04

Αποκαλυπτήρια του μνημείου του ήρωα της ΕΟΚΑ στο Επισκοπειό

Διαδώστε:
Αποκαλυπτήρια του μνημείου του ήρωα της ΕΟΚΑ στο Επισκοπειό

Το απόγευμα της Τρίτης, 22 Ιουνίου 2021, τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του ήρωα της ΕΟΚΑ 1955 – 1959 Σταύρου Στυλιανίδη στο Επισκοπειό. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στην παρουσία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, του Προέδρου του Συμβουλίου της Ιστορικής Μνήμης Αγωνιστών της ΕΟΚΑ κ. Ανδρέα Μαϊμαρίδη, συναγωνιστών του Σταύρου Στυλιανίδη.

 

 

Πριν τα αποκαλυπτήρια προηγήθηκε τρισάγιο υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού κ. Ησαΐου συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα Πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Στυλιανού και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη. Στη συνέχεια, ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τραγούδια από την χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως «Ταμασέων Ωδές» και την χορωδία των Συνδέσμων Αγωνιστών.

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πανιερώτατος μαζί με τις 45 κοινότητες της Μητροπόλεως απέδωσαν έπαινο στον Πρόεδρο κ. Νίκο Αναστασιάδη για τη συμβολή του στη διατήρηση της ελληνικότητας της Κύπρου διά τον Απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 – 1959.

Παρέστησαν στα αποκαλυπτήρια ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημοσθένης Ζερβάκης, ο Διοοκητής της ΕΛΔΥΚ, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, κ. Θεοχάρης Λαλάκος, ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου, ο Ταξίαρχος Σάββας Έλληνας, ο βοηθό Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Ιωάννης Φράγκος, η βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Σάβια Ορφανίδου, ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Χρύσης Παντελίδης, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ κ. Ανδρέας Αποστόλου, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ κ. Χρίστος Χρίστου, Θρονικοί Επίτροποι, ο Κοινοτάρχης Επισκοπειού κ. Γιαννάκης Λουκαΐδης και τοπικά οργανωμένα σύνολα.

Στο τέλος εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων