16/10/2022 16/10/2022 Την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου. Τους δύο Αρχιερείς πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Αλέξιος Κανίνας, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Τρίκκης, Νεκτάριος Μπακόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως...
16 Οκτωβρίου, 2022 - 17:10

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα της Μητροπόλεως Ταμασού

Διαδώστε:
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα της Μητροπόλεως Ταμασού

Την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Τους δύο Αρχιερείς πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Αλέξιος Κανίνας, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Τρίκκης, Νεκτάριος Μπακόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως Ταμασού, Διονύσιος Κοπτίδης και Δημητριανός Πέτσας, προϊστάμενος του Ναού, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Γεώργιος Γραδούλας, Ζήνωνας Παραδεισιώτης, ο Οικονόμος Παναγιώτης Σταύρου, και οι Αρχιδιάκονοι των δύο Μητροπολιτών, πατήρ Χρυσόστομος Κοτίδης και Ραφαήλ Μισιαούλης.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού καλωσορίζοντας τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του, εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες για την αποδοχή της πρόσκλησης να προσκομίσει στην Μητρόπολη Ταμασού την κάρα της Αγίας Βαρβάρας. Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής ευαγγελικής περικοπής. Ο σπόρος είναι ο λόγος του Θεού, που στον κάθε άνθρωπο απλόχερα σπείρεται, αλλά σε λίγους καρποφορεί. Και αυτό έχει σχέση σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ψυχή του κάθε ανθρώπου.

Ο Κύριος παρομοίασε τις τέσσερις κατηγορίες της γης με τους τέσσερις διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, οι οποίοι ανάλογα με την προαίρεσή τους και την πνευματική τους κατάσταση, αποδέχονται και υιοθετούν τον λόγο του Θεού, με αποτέλεσμα, είτε αυτός να καρποφορήσει, είτε να παραμείνει άκαρπος».

Στη συνέχεια, με την ευκαιρία της έναρξης της κατηχητικής συνάξεως ο Πανιερώτατος παρακάλεσε τους γονείς όπως παροτρύνουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να συμμετέχουν στα κατηχητικά μας σχολεία, στις κατηχητικές μας δραστηριότητες, που επίσημα από αύριο ξεκινούν.

«Επαναδραστηριοποιείται, μετά τη θερινή περίοδο, η ενοριακή ζωή, οι συγκεντρώσεις νέων, οι εβδομαδιαίες ομιλίες, και καλούμαστε να συμμετέχουμε. Στα κατηχητικά και στις ομιλίες ολοκληρώνονται οι χαρακτήρες και εξευγενίζεται ο άνθρωπος. Μέσα στα κατηχητικά διαπλάθονται υγιείς χαρακτήρες, άνθρωποι καλοσύνης, εργατικότητας και αξιοπρέπειας. Μέσα στην κατηχητική σύναξη ο νέος ξεπερνά τα προβλήματά του, κοινωνικοποιείται και θέτει τα θεμέλια της πνευματικής προόδου του», κατέληξε.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Τρίκκης τέλεσε το εθνικό μνημόσυνο του ήρωα του 1955-59, Σπύρου Χατζηγιακουμή, και εψάλλη ο Εθνικός Ύμνος.

Ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων, όπου ο Μητροπολίτης Τρίκκης δώρησε στον Μητροπολίτη Ησαΐα ένα σετ υφαντά ωμόφορα από τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορμπόβου, ενώ ο Μητροπολίτης Ησαΐας δώρησε στον κ. Χρυσόστομο ψηφιδωτό εικόνισμα της Παναγίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Ταμασού, στην προτομή του ήρωα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων