02/04/2021 02/04/2021 Την 25η Μαρτίου, ημέρα έναρξης του αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, η οποία εφέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη του αγώνα και την 1η Απριλίου, η οποία αποτελεί ιδιαίτερη ημέρα για την Κύπρο, αφού κατά την ημέρα αυτή κηρύχθηκε η έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ (1955), για την απελευθέρωση του νησιού...
02 Απριλίου, 2021 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2021 - 9:03

Δοξολογία για τις Εθνικές Επετείους στη Μητρόπολη Ταμασού

Διαδώστε:
Δοξολογία για τις Εθνικές Επετείους στη Μητρόπολη Ταμασού

Την 25η Μαρτίου, ημέρα έναρξης του αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, η οποία εφέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη του αγώνα και την 1η Απριλίου, η οποία αποτελεί ιδιαίτερη ημέρα για την Κύπρο, αφού κατά την ημέρα αυτή κηρύχθηκε η έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ (1955), για την απελευθέρωση του νησιού από τους Άγγλους κατακτητές και την ένωση με την Ελλάδα, τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής με ύμνους και δοξολογία.

Της επίσημης δοξολογίας που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Δευτεράς προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ Ησαΐας, συμπαραστατούμενος από τους Πανοσιολογιωτάτους Αρχιμανδρίτες Νεκτάριο Μπακόπουλο, Θεοτόκη Φαίδωνος, Δημητριανό Πέτσα, τον Οικονόμο Θεόφιλο Αλχούρι, καθώς και τον Ιεροδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Τελετάρχης της δοξολογίας ήταν ο Πρωτοσυγγελεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού και ο βοηθός τελετάρχης Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης.

Στην δοξολογία ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Τσερίου, κ. Σταύρος Μιχαήλ, εκπρόσωποι της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, οι τοπικές αρχές, οι θρονικοί Επίτροποι, υποψήφιοι βουλευτές και 30 Κοινοτάρχες της Μητροπολιτικής περιφέρειας. Συγκεκριμένα τον Δημοκρατικό Συναγερμό εκπροσώπησε ο βουλευτής Δημήτρης Δημητρίου, το Δημοκρατικό Κόμμα η βουλευτής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, το Ακέλ ο υποψήφιος βουλευτής Λεόντιος Φιλοθέου, τη Δημοκρατική Παράταξη ο υποψήφιος βουλευτής Αλέκος Τρυφωνίδης, το Ελάμ ο κ. Στέλιος Νεάρχου. Παρόντες, επίσης ήταν ο Πρόεδρος Επιτροπής της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας κ. Παναγιώτης Αντωνίου και ο Πρόεδρος Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, κ. Ανδρέας Κιτρομηλίδης.

Πολύς κόσμος παρέμεινε λόγω μέτρων έξω από το Ναό και τηρούσε τις αποστάσεις.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κύριος Μάριος Παναγίδης.

Ο Πανιερώτατος στο τέλος ανακοίνωσε στον κόσμο τις εορταστικές εκδηλώσεις από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, οι οποίες προγραμματίζονται να γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο με μουσικές συναυλίες, θέατρο, κινηματογράφο, θέατρο σκιών αρκετές διαλέξεις και ποιητικές ημερίδες με δραματοποιημένη ποίηση.

Μετά τη δοξολογία λειτούργησε σταθμός γρήγορου τεστ για τον κορωνοιό όπου ο κόσμος είχε την ευκαιρία να κάνει δωρεάν τεστ στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων