22/06/2022 22/06/2022 Με τη συμπλήρωση των 20 ετών από τον εγκαινιασμό του Ιερού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα της κοινότητος Μαθιάτη, και στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 15 ετών από την ανασύσταση της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, η εκκλησιαστική επιτροπή του Ναού σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαθιάτη διοργάνωσαν εκδήλωση, για να τιμήσουν όσους συνέβαλαν, ζώντες και κεκοιμημένους,...
22 Ιουνίου, 2022 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2022 - 12:57

Eκδήλωση για τα 20 χρόνια από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα Μαθιάτη

Διαδώστε:
Eκδήλωση για τα 20 χρόνια από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα Μαθιάτη

Με τη συμπλήρωση των 20 ετών από τον εγκαινιασμό του Ιερού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα της κοινότητος Μαθιάτη, και στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 15 ετών από την ανασύσταση της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, η εκκλησιαστική επιτροπή του Ναού σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαθιάτη διοργάνωσαν εκδήλωση, για να τιμήσουν όσους συνέβαλαν, ζώντες και κεκοιμημένους, στην αποπεράτωση του εν λόγω Ναού και όχι μόνο.

Η εκδήλωση περιελάμβανε χαιρετισμό από τον πρόεδρο της κοινότητος, κ. Θεόδωρο Τσάτσο, τον πρόεδρο της Εκκλησιαστικής επιτροπής, κ. Μιχάλη Βορκά, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, ο οποίος τίμησε και τους δύο ιερείς της κοινότητος, τον π. Γεώργιο και τον π. Χρήστο, αποδίδοντάς τους από ένα επιστήθιο σταυρό, περιγραφή του βιβλίου, που είναι αφιερωμένο για το Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, από τον καθηγητή κ. Αργυρό, καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Φωνητικό Σύνολο και Μαντολινάτα του κ. Νεόφυτου Ρούσου.

Τέλος, τιμήθηκαν όλοι όσοι συνέβαλαν στην αποπεράτωση του Ναού, αλλά και όσοι διηκόνησαν στο έργο της Εκκλησίας από διάφορες θέσεις (ιερέως, επιτρόπου, νεωκόρου, ψάλτου).

Παρόντες στην εκδήλωση εκτός από τον Πανιερώτατο, ήταν ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Ιωσήφ, οι Κοινοτάρχες Κάτω Δρυ και Σιας, ο Σταθμάρχης της περιοχής, εκπρόσωποι κομμάτων, οι διευθύντριες των σχολείων της περιοχής, και άλλοι προσκεκλημένοι από τα γύρω χωριά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων