12/08/2022 13/08/2022 Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης τελέσθηκε το πρωί της Παρασκευής, 12 Αυγούστου 2022, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού π. Νικολάου Παρασκευόπουλου, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τσερίου, στον οποίο διακονούσε τα τελευταία 2,5 χρόνια. Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Ταμασού, πλαισιωμένος...
12 Αυγούστου, 2022 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2022 - 2:00

Εξόδιος ακολουθία του μακαριστού π. Νικολάου Παρασκευόπουλου

Διαδώστε:
Εξόδιος ακολουθία του μακαριστού π. Νικολάου Παρασκευόπουλου

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης τελέσθηκε το πρωί της Παρασκευής, 12 Αυγούστου 2022, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού π. Νικολάου Παρασκευόπουλου, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τσερίου, στον οποίο διακονούσε τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Ταμασού, πλαισιωμένος από τον Γενικό Αρχιερατικό της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μπακόπουλο, τους Πρωτοπρεσβυτέρους Μιχαήλ Ευθυμίου, Κυριάκο Κασπαρή και Αδάμο Αδάμου, τον Οικονόμο Κυριάκο Παπαλλή, τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη και τον Ιεροδιάκονο Ραφαήλ Παπασωτηρίου.

Στην σύντομη πατρική του προσλαλιά, ο πατήρ Θεόδωρος μίλησε με εγκάρδια λόγια αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπο του μακαριστού Ιερέως π. Νικολάου, αναφερόμενος στα χαρίσματα που τον κοσμούσαν της ταπείνωσης, της απλότητας, της υπακοής στην Εκκλησία και της εκμάθησης όλων και περισσότερων γνώσεων περί της θεολογίας, ακόμα και στα τελευταία χρόνια της επίγειας ζωής του.

Ακολούθησε η ταφή του σκηνώματός του στο κοιμητήριο της Σφαλαγγιώτισσας στην πόλη της Λεμεσού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων