07/12/2020 07/12/2020 Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στον Μαθιάτη, το οποίο ανήγειραν οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της κοινότητος Αγίου Νικολάου Λευκονοίκου. Της Θείας Λειτουργίας προέστει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και στο...
07 Δεκεμβρίου, 2020 - 21:51
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2020 - 21:53

Εόρτασαν τον Άγιο Νικόλαο οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της Κοινότητας Αγίου Νικολάου

Διαδώστε:
Εόρτασαν τον Άγιο Νικόλαο οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της Κοινότητας Αγίου Νικολάου

Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στον Μαθιάτη, το οποίο ανήγειραν οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της κοινότητος Αγίου Νικολάου Λευκονοίκου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και στο θαύμα της συγκύπτουσας γυναικός από τον Ιησού Χριστό. Ακόμη δε, αναφέρθηκε στο πρόσωπο αυτού του οικουμενικού Αγίου, του Αγίου Νικολάου, ο οποίος αποτελεί κανόνα πίστεως, εικόνα πραότητος, διδάσκαλος εγκράτειας, πρότυπο Ποιμένος.

Προέτρεψε το εκκλησίασμα να αγωνισθεί για να αποκτήσει τις αρετές αυτές του Αγίου Νικολάου.

Ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά και ευλογημένα.

Στο τέλος της ακολουθίας έγινε Ιερά Λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων