04/09/2022 04/09/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής διοργάνωσε μουσική συναυλία στην πολιτιστική σκηνή της Μητρόπολης, κατά την οποία ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας τίμησε τον αείμνηστο ποιητή της Κύπρου, Μιχάλη Πασιαρδή. Την τιμητική πλακέτα απέδωσε ο Πανιερώτατος στον αδελφό του αειμνήστου, κ. Γεώργιο Πασιαρδή. Στη συναυλία, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022,...
04 Σεπτεμβρίου, 2022 - 18:51
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2022 - 18:55

H Mητρόπολη Ταμασού τίμησε τον αείμνηστο ποιητή της Κύπρου, Μιχάλη Πασιαρδή

Διαδώστε:
H Mητρόπολη Ταμασού τίμησε τον αείμνηστο ποιητή της Κύπρου, Μιχάλη Πασιαρδή

Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής διοργάνωσε μουσική συναυλία στην πολιτιστική σκηνή της Μητρόπολης, κατά την οποία ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας τίμησε τον αείμνηστο ποιητή της Κύπρου, Μιχάλη Πασιαρδή. Την τιμητική πλακέτα απέδωσε ο Πανιερώτατος στον αδελφό του αειμνήστου, κ. Γεώργιο Πασιαρδή.

Στη συναυλία, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022, τραγούδησαν οι Κύπριοι καλλιτέχνες, Μιχάλης Βιολάρης, Δέσποινα Ολυμπίου, Κώστας Χατζηχριστοδούλου και Κούλλης Θεοδώρου.

Παρόντες στη συναυλία ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, η Πρόεδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, ερίτιμη κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου, η πρώην Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Βασιλική Αναστασιάδου, ο βουλευτής Χρήστος Χριστοφίδης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αστυνομίας, ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης, κοινοτάρχες και πλήθος κόσμου τόσο από την γενέτειρά του τιμωμένου, όσο και από άλλες περιοχές.

Ο Μιχάλης Πασιαρδής γεννήθηκε στο Τσέρι το 1941. Έκανε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως Λειτουργός Προγραμμάτων στο ραδιόφωνο του Ρ.Ι.Κ. Ασχολήθηκε κυρίως με την ποίηση και το θέατρο. Έγραψε ποίηση από τα νεανικά του χρόνια. Ποιήματά του δημοσιεύθηκαν σε πολλά έντυπα και περιελήφθησαν σε ανθολογίες. Ποιήματά του, επίσης, μελοποιήθηκαν από διάφορους Κύπριους συνθέτες. Τιμήθηκε με τις εξής διακρίσεις: το 1972 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης, το 2015 με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου του Θ.Ο.Κ. και το 2016 με το Αριστείο Γραμμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκοιμήθη σε ηλικία 80 ετών, την 1η Μαΐου 2021. Η εξόδιος ακολουθία ετελέσθη στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στη γενέτειρά του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων