28/11/2021 28/11/2021 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στα Πάνω Λεύκαρα. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Οικονόμοι Σωτήριος Παπαγεωργίου και Χριστομάριος Παπασωτηρίου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Παπασωτηρίου. Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή. Τόνισε ότι το χρήμα είναι...
28 Νοεμβρίου, 2021 - 21:43
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2021 - 22:00

Μητροπολίτης Ταμασού: «Υπήρχε κάτι στη ζωή του που τον εμπόδιζε»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ταμασού: «Υπήρχε κάτι στη ζωή του που τον εμπόδιζε»

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στα Πάνω Λεύκαρα. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Οικονόμοι Σωτήριος Παπαγεωργίου και Χριστομάριος Παπασωτηρίου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Παπασωτηρίου.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή. Τόνισε ότι το χρήμα είναι αγαθό, όταν βελτιώνει τη ζωή μας και γίνεται μέσο ανακούφισης για όσους έχουν ανάγκη. Αναφέρθηκε στο νέο του Ευαγγελίου ο οποίος,πλησίασε τον Κύριο με τρόπο ευγενικό, αλλά όχι ουσιαστικό και αληθινό. Προσπαθούσε να εφαρμόζει σχολαστικά όλες τις εντολές του, χωρίς να το καταλάβει, υπήρχε κάτι στη ζωή του που τον εμπόδιζε να φθάσει στην τελειότητα που τόσο πολύ επιζητούσε. Ήταν ο πλούτος του, η μεγάλη του περιουσία, που δεν πρόσεξε και του έγινε ένας πολύ μεγάλος πειρασμός. Ο Χριστός του ζήτησε, αφού απαλλαγεί από όλα αυτά που διακατείχε, την περιουσία που του έκαναν τη ζωή εύκολη, να Τον ακολουθήσει, όμως, όχι απαραιτήτως σωματικά, αλλά πνευματικά στην ουσία. Εκείνος, όμως, αντί να χαρεί, στεναχωρήθηκε.

Τέλος, ο Πανιερώτατος ανέφερε πως μέσα μας οφείλουμε να αναζητήσουμε την προσωπική μας ευτυχία. Μέσα μας οφείλουμε να ανακαλύψουμε το θησαυρό μας. Μέσα μας βρίσκεται η Βασιλεία του Θεού, στην αγάπη και τη δικαιοσύνη του Θεού. Ο αγώνας μας αυτός για την εσωτερική μας τελείωση δεν είναι εύκολος, έχει ως εμπόδιο την ίδια μας τη διάθεση να θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα τα βιοτικά και τα υλικά αγαθά. Δεν είναι όμως ένας αγώνας ατελέσφορος. Αρκεί να μη ξεχνάμε, μέσα στην καθημερινότητά μας, πως πρέπει να στρέφουμε το βλέμμα μας και την ελπίδα μας στον Θεό, τον μόνο που μπορεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά και κατορθωτά.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε το τρίμηνο μνημόσυνο της πρεσβυτέρας του Πατρός Χριστομάριου και μητρός του Ιεροδιακόνου Ραφαήλ, Μαρίας.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Λευκάρων, κ. Σοφοκλής Σοφοκλέους, και η Δήμαρχος Ακανθού, κ. Ελένη Χατζημιχαήλ.

Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος μετέβη στο κοιμητήριο των Λευκάρων, στο οποίο τέλεσε τρισάγιο στην μακαριστή πρεσβυτέρα Μαρία.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων