19/08/2021 19/08/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή του Κύκκου. Την κυριώνυμο ημέρα, 15 Αυγούστου, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. Του Αρχιερατικού Συλλειτούργου προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, ο Ηγούμενος της Μονής, συλλειτουργούντων των Πανιερωτάτων...
19 Αυγούστου, 2021 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2021 - 16:11

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Κύκκου

Διαδώστε:
Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Κύκκου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή του Κύκκου.

Την κυριώνυμο ημέρα, 15 Αυγούστου, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. Του Αρχιερατικού Συλλειτούργου προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, ο Ηγούμενος της Μονής, συλλειτουργούντων των Πανιερωτάτων Μητροπολιτών Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου και Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, πατέρων της Μονής και άλλων κληρικών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κύκκου κ. Νικηφόρος, ο οποίος ανέφερε ότι «η προσωπικότητα της Παναγίας, με την ουράνια ακτινοβολία της και το υπέροχο πνευματικό της μοσχοβόλημα και την αποτελεσματική μητρική μεσιτεία της, είναι η πιο δυνατή και αποτελεσματική βοήθεια επιστροφής σε Εκείνον, που είναι «η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή» (Ιω. ιδ’ 6), τον Υιό της και Θεό μας, Σωτήρα και Λυτρωτή Χριστό». Η Παναγία διάκειται πάντοτε και προς όλους με ευμένεια, ακόμα και όταν η όλη ζωή μας γίνεται, εξ αιτίας των πολλών μας αμαρτιών, ρομφαία, που διαπερνά την καρδία της», πρόσθεσε.
Στο τέλος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, υγιεινά, πεφωτισμένα με την χάρη και την προστασία της Κυρίας Θεοτόκου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων