10/11/2020 10/11/2020 Την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την σύναξη των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Δυνάμεων, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού της κοινότητας Ασκά. Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στα 2 θαύματα της...
10 Νοεμβρίου, 2020 - 18:18

Η εορτή των Αρχαγγέλων στην Ορεινή

Διαδώστε:
Η εορτή των Αρχαγγέλων στην Ορεινή

Την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την σύναξη των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Δυνάμεων, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού της κοινότητας Ασκά.

Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στα 2 θαύματα της Ευαγγελικής περικοπής, στη θεραπεία της αιμορροούσης γυναικός, η οποία άγγιξε τον Χριστό με πίστη, ζητώντας τη θεραπεία. Και ο Κύριος την λύτρωσε, επαινώντας την πίστη της. Το άλλο θαύμα αφορούσε την ανάσταση της κόρης του άρχοντος Ιαείρου, η οποία απέθανε. Ο Κύριος φθάνοντας στο σπίτι του αρχισυνάγωγου, πήρε το χέρι της θυγατρός, της είπε “εγείρου” και αναστήθηκε αμέσως. Όλοι τους θαύμασαν τα τελούμενα.

Ο Πανιερωτατος, επίσης, αναφέρθηκε στο νόημα και τη σημασία της σημερινής εορτής των Αρχαγγέλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων