21/11/2021 21/11/2021 Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Παναγίας στη Μαλούντα. Της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας, προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας πλαισιούμενος από τον Προϊσταμενο του Ναού, Οικονόμο Μάριο Ιωαννίδης, και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη. Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος...
21 Νοεμβρίου, 2021 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2021 - 20:43

Η αφοσίωση της Παναγίας στο σχέδιο της οικονομίας του Θεού

Διαδώστε:
Η αφοσίωση της Παναγίας στο σχέδιο της οικονομίας του Θεού

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Παναγίας στη Μαλούντα. Της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας, προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας πλαισιούμενος από τον Προϊσταμενο του Ναού, Οικονόμο Μάριο Ιωαννίδης, και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού όπου στο μεστό από θεολογικά μηνύματα και επίκαιρο λόγο του, μίλησε με ενάργεια και ζωντάνια για το τίμιο πρόσωπο της Παναγίας, για το νόημα της εορτής.

“Η Παναγία έγινε η μάνα του Θεού, μέσα στην οποία στα αγνά της σπλάχνα εσκήνωσε ο ίδιος ο Θεός.

Η Παναγία υπηρέτησε με τέλεια αφοσίωση το σχέδιο της οικονομίας του Θεού για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Η Παναγία, είναι η γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης και ακολουθώντας πιστά την θεάρεστη αποστολή Της, έγινε η κλίμακα ώστε να εισέλθουμε όλοι εμείς μέσα από Αυτήν στην Βασιλεία του Θεού”.

Στο τέλος του κηρύγματος, ο Πανιερώτατος ευχήθηκε σε όλους όπως η σημερινή Θεομητορική εορτή σταθεί αφορμή και ευκαιρία για την αυτοκριτική μας. “Είναι η μόνη ευκαιρία να διαπιστώσουμε αν έχουμε ή όχι αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον Κύριο. Αν έχουμε πραγματικά αφιερωθεί, τότε να συνεχίσουμε τον όμορφο αγώνας μας μακάριοι. Αν όχι, ας αρχίσουμε αυτόν τον αγώνα όρο ακόμα είναι καιρός”.

Ευχήθηκε καταλλήλως στον Ιερέα της κοινότητος με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του έτη πολλά, προς τους παριστάμενους Αξιωματικούς, με την βοήθεια του Θεού και τη
συνεχή επίκληση του ονόματος της Παναγίας μας, να συνεχίζουν το έργο που επιτελούν για την πατρίδα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος προχείρισε τον Οικονόμο Μάριο Ιωαννίδη σε Πρωτοπρεσβύτερο.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Ταξίαρχος Σάββας Έλληνας, ο Διοικητής ΕΛΔΥΚ Στυλιανός Τίνανας και οπλίτες της ΕΛΔΥΚ.

Στη συνέχεια τελέστηκε δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού της Παναγίας. Της δοξολογίας προέστη ο επιχώριος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου.

Στην τελετή παρέστησαν ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Υπαρχηγός και ο Επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, ο Υποστράτηγος Παναγιώτης Παντελίδης, ο Ταξίαρχος Σάββας Έλληνας, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ , Συνταγματάρχης Στυλιανός Τίνανας, Διοικητές άλλων Μονάδων, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων, εψάλη ο Εθνικός.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων