25/01/2021 25/01/2021 Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 το πρωί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη. Ο Πανιερώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην περικοπή από τον ευαγγελιστή Λουκά με την πε­ριγραφή της θεραπείας του τυφλού της Ιεριχούς. Ένας τυφλός καθισμένος έξω από...
25 Ιανουαρίου, 2021 - 13:34
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2021 - 12:52

Η εορτή του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου στην Ι. Μητρόπολη Ταμασού

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου στην Ι. Μητρόπολη Ταμασού

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 το πρωί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη.

Ο Πανιερώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην περικοπή από τον ευαγγελιστή Λουκά με την πε­ριγραφή της θεραπείας του τυφλού της Ιεριχούς. Ένας τυφλός καθισμένος έξω από την είσοδο της πόλεως. Όταν ο Χριστός περνά και ο τυφλός πληροφορείται ποιός είναι, ζητά το έλεός του, ζητά από Αυτόν που είναι το φως του κόσμου να του χαρίσει το φως των οφθαλμών. Ο Χριστός, όπως πά­ντα, ανταποκρίνεται στο αίτημά του, αφού τον ρωτήσει αν πιστεύει. Και το θαύμα γίνεται και ο τυφλός ανέβλεψε. Και δεν ανέβλεψε μό­νο σωματικά αλλά και ψυχικά. Γι᾽ αυτό και μόλις θεραπεύεται, ακο­λου­θεί τον Ιησού και δοξάζει τον Θεό.

Επίσης, ο Πανιερώτατος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες προς το Θεό, όπως τον τυφλό της σημερινή ευαγγελικής περικοπής. Ο τυφλός μας διδάσκει ότι η ευγνωμοσύνη μας για τις πλούσιες δωρεές του Θεού και η δοξολογία μας προς Αυτόν δεν θα πρέπει να περιορί­ζε­ται μόνο στα λόγια, αλλά να εκφράζεται και με τα έργα μας. Ο θεραπευθείς τυφλός δεν ευχα­ρί­στησε απλώς τον Χριστό για την ίαση που του χάρισε, αλλά και «ἠκο­­­λούθησεν αὐτῷ», δείχνοντας έμπρακτα την ευγνωμοσύνη του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν οι εορτές προς τιμή του Αγίου, τα μνημόσυνα μεταξύ άλλων και το 9ήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Καθηγουμένου της Μονής Σταυροβουνίου Αθανασίου. Ακολούθως, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Ραφαήλ Σπυρίδη, υιό του π. Ανδρέα Σπυρίδη, προϊστάμενου του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων