15/05/2023 15/05/2023 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Πανηγυρίου στην κοινότητα της Μαλούντας. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Ιερομόναχος Νικόδημος από τη Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους, ο Ιερομόναχος Αββακούμ, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Μιχαήλ Ευθυμίου, Ανδρέας Σπυρίδης, Αδάμος Αδάμου, Παναγιώτης Καϊμακλιώτης, Νικόλαος Νυχίδης, Δαμιανός Δαμιανού, Μάριος Νεοφύτου,...
15 Μαΐου, 2023 - 13:28

Η εορτή του Αγίου Πανηγυρίου στην Μαλούντα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Πανηγυρίου στην Μαλούντα

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Πανηγυρίου στην κοινότητα της Μαλούντας.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Ιερομόναχος Νικόδημος από τη Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους, ο Ιερομόναχος Αββακούμ, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Μιχαήλ Ευθυμίου, Ανδρέας Σπυρίδης, Αδάμος Αδάμου, Παναγιώτης Καϊμακλιώτης, Νικόλαος Νυχίδης, Δαμιανός Δαμιανού, Μάριος Νεοφύτου, Μάριος Ιωαννίδης, οι Οικονόμοι Σαμουήλ Κουσπογένης, Κυριάκος Παπαλλής, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Βαρθολομαίος.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε συνοπτικά στον βίο του Οσίου Πανηγυρίου και τόνισε μΊαν από τις πολλές του αρετές, την αγάπη του προς τον Θεό και τον πλησίον.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, τελέστηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Πανηγυρίου και του ιερού λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης.

Παρόντες στον Εσπερινό ήταν ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Παναγιώτης Κεραμιδάς, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες της ΕΛΔΥΚ και της 2ας Ταξιαρχίας της Κλήρου.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 15 Μαΐου, τελέστηκε ιερατικό συλλείτουργο προϊσταμένου του Ιερομονάχου Νικοδήμου Παντοκρατορινού, πλαισιωμένου από τους Πρωτοπρεσβύτερους Χαράλαμπο Ζούμο, Μάριο Νεοφύτου, Μάριο Ιωαννίδη, τον Οικονόμο Στυλιανός Γεωργιάδη, και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Καϊμακλιώτης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιερομόναχος Νικόδημος Παντοκρατορινός, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Πανηγυρίου. «Πρέπει να δοξολογούμε καθημερινά τον Πανάγαθο Θεό που μας παρέχει πληθώρα παραδειγμάτων, ανθρώπων με τα ίδια πάθη, τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες αδυναμίες με μας, οι οποίοι άκουσαν το ευαγγελικό παράγγελμα Δεῦτε πρός με πάντες οι κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι κἀγὼ ἀναπαύσω ὑμᾶς, ακολούθησαν ψυχή τε και σώματι τον Σωτήρα Χριστό, αγωνίστηκαν μέχρι το τέλος της ζωής τους και κέρδισαν την Βασιλεία των Ουρανών. Και φυσικά μένουν αιώνιο παράδειγμα για τον πιστό κάθε εποχής, οδηγώντας και αυτόν με τον παράδειγμά τους σε οδούς σωτηρίας». Ευχαρίστησε, τον πατέρα Μάριο για την πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους όπως ο Άγιος Πανηγύριος χαρίζει παν δώρημα τέλειος άνωθεν εκ του Πατρός των φώτων».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων