14/02/2024 14/02/2024 Με μια απλή και ταπεινή εκδήλωση, η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής τίμησε τον μακαριστό Οικονόμο Ανδρέα Πουμπουρή εκ Φτερικουδίου ορμώμενο, για την πολυετή του προσφορά στην Εκκλησία και για την ανάδειξη του προσκυνήματος του Οσίου Αββακούμ. Η εκδήλωση άρχισε με τραγούδια από τη χορωδία της Μητροπόλεως Ταμασού «Ταμασέων Ωδές» υπό τη διεύθυνση της μαέστρου...
14 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:21
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2024 - 12:03

Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής τίμησε τον μακαριστό ιερέα Ανδρέα Πουμπουρή

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής τίμησε τον μακαριστό ιερέα Ανδρέα Πουμπουρή

Με μια απλή και ταπεινή εκδήλωση, η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής τίμησε τον μακαριστό Οικονόμο Ανδρέα Πουμπουρή εκ Φτερικουδίου ορμώμενο, για την πολυετή του προσφορά στην Εκκλησία και για την ανάδειξη του προσκυνήματος του Οσίου Αββακούμ.

Η εκδήλωση άρχισε με τραγούδια από τη χορωδία της Μητροπόλεως Ταμασού «Ταμασέων Ωδές» υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κας Μαρίας Χριστοδουλίδου.

Στη συνέχεια, την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος σκιαγράφησε την προσωπικότητα του πολιού λευίτου ιερέως, καθώς ανέπτυξε τη συμβολή του στην ανάδειξη του προσκυνήματος του Οσίου της Καλαμιθάσης Αββακούμ, στις πολλές του εμπειρίες από θαυματουργικής επεμβάσεις του Αγίου στον κόσμο υπογραμμίζοντας το διακριτικό και ταπεινό του τρόπο στην διάδοση των θαυμάτων, και τόνισε την σημαντικότητα του ιερέως στην ύπαιθρο.

Ακολούθως, χαιρετισμό απηύθυνε ο Ηγούμενος της Μονής Οσίου Αββακούμ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον προκάτοχο του και εφημέριο Φτερικουδίου, καθώς και τις παρακαταθήκες που έλαβε κατά την εγκατάστασή του στην κοινότητα.

Τέλος εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς την Μητρόπολη Ταμασού και τον Πανιερώτατο για την τιμητική εκδήλωση, η μια από τις εγγονές του μακαριστού ιερέως, κα Ρεβέκκα Ανδρέου, και ένας εκ των υιών του, ο κ. Αυξέντιος Ανδρέου.

Ο Πανιερώτατος απέδωσε έπαινο της Μητροπόλεως για τον μακαριστό πατέρα Ανδρέα, σε ένα από τα 9 του παιδιά, και στα 9 του παιδιά από ένα εικόνισμα.

Παρέστησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, η Δήμαρχος Ακανθούς και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Χριστιανικών Συνδέσμων Μητροπόλεως Ταμασού, κα Ελένη Χατζημιχαήλ, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, κληρικοί της μητροπολιτικής περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής και άλλων Μητροπόλεων, η οικογένεια του τιμώμενου ιερέως, χωριανοί του και άλλοι άνθρωποι που τον γνώριζαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων