07/10/2020 07/10/2020 Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της κοινότητας Πεντάγυιας εόρτασαν τη μνήμη των Αγίων Σεργίου και Βάκχου. Την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελιστρίας στην Κλήρου, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου. Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στη σημασία των...
07 Οκτωβρίου, 2020 - 19:12
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2020 - 18:44

Η Κατεχόμενη Κοινότητα Πεντάγυιας τίμησε τους Άγιους Σέργιο και Βάκχο

Διαδώστε:
Η Κατεχόμενη Κοινότητα Πεντάγυιας τίμησε τους Άγιους Σέργιο και Βάκχο

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της κοινότητας Πεντάγυιας εόρτασαν τη μνήμη των Αγίων Σεργίου και Βάκχου.

Την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελιστρίας στην Κλήρου, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στη σημασία των Αγίων, για τη ζωή των Χριστιανών. Αναφέρθηκε στις 2 προσωπικότητες των Μαρτύρων Σεργίου και Βάκχου και τη σχέση τους με την κατεχόμενη κοινότητα Πεντάγυιας.

Στη συνέχεια ανέφερε, ο Πανιερώτατος, ότι ήταν Μετόχι της Μονής Κύκκου το  Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Σεργίου και Βάκχου.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Ταμασού, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον αριστερό ψάλτη του Ναού, κ. Ανδρέα.

Τελέστηκαν οι εορτές και τα Μνημόσυνα των εκτοπισμένων Πενταγυιωτών και στο τέλος λιτανεύθηκε η εικόνα των Αγίων Σεργίου και Βάκχου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων