24/03/2024 24/03/2024 Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η Α΄ Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής. Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Επισκοπειού τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής ημέρας, στο θρίαμβο της αναστηλώσεως των ιερών...
24 Μαρτίου, 2024 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2024 - 14:15

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η Α΄ Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής. Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Επισκοπειού τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής ημέρας, στο θρίαμβο της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων, στην αποκατάσταση της τιμής τους συνοδικώς και στη σημασία τους στην πνευματική ζωή του Ορθόδοξου Χριστιανού.

Προ της Απολύσεως και συμφώνως προς το Τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε πέριξ του Ιερού Ναού η Λιτάνευση των Αγίων Εικόνων εις ανάμνηση της αναστηλώσεως των εικόνων το 843 μ. Χ. και της θριαμβευτικής νίκης της Ορθοδοξίας και της οριστικής λήξης της μακράς περιόδου της Εικονομαχίας.

Εν συνεχεία, ο Πανιερώτατος ανέγνωσε το απόσπασμα του υπέρ της Ορθοδοξίας Συνοδικού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων