18/04/2022 18/04/2022 Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στο Ιερό Μητροπολιτικό Ησυχαστήριο Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση στο Φτερικούδι, την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2022. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Ιεροδιάκονο του Ησυχαστηρίου, Αββακούμ. Τον Πανιερώτατος πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Νεκτάριος Γεωργίου, προϊστάμενος...
18 Απριλίου, 2022 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2022 - 17:05

Η Κυριακή των Βαΐων και εις Πρεσβύτερον χειροτονία στο Ησυχαστήριο Αββακούμ

Διαδώστε:
Η Κυριακή των Βαΐων και εις Πρεσβύτερον χειροτονία στο Ησυχαστήριο Αββακούμ

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στο Ιερό Μητροπολιτικό Ησυχαστήριο Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση στο Φτερικούδι, την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2022. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Ιεροδιάκονο του Ησυχαστηρίου, Αββακούμ.

Τον Πανιερώτατος πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Νεκτάριος Γεωργίου, προϊστάμενος του Ησυχαστηρίου, και Βαρνάβας Χρυσάνθου, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Αθανάσιος Μελισσάρης και Βασίλειος Νικολάου, ο Ιερομόναχος Πορφύριος, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και οι Ιεροδιάκονοι Αρσένιος και Γαβριήλ.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο μυστήριο της Ιερωσύνης. Αναφέρθηκε σε λόγους του Ιερού Χρυσοστόμου και του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου, οι οποίοι σχολιάζουν διεξοδικά τι είναι η ιερωσύνη.

Καλωσόρισε τον νεοχειροτονηθέντα στην οικογένεια των ιερομονάχων της Μητροπόλεως Ταμασού και τον κάλεσε να αγωνίζεται αδιαλείπτως, ώστε να φανεί αντάξιος της κλήσεως που έλαβε από το Θεό.Τον παρότρυνε να μην πτοείται από τους όποιους πειρασμούς, αλλά να εκζητεί την εξ ύψους δύναμη και παρηγορία.

Επίσης, του ανέφερε πως η ζωή του κάθε κληρικού αλλά και κάθε πιστού ακολούθου του είναι συνυφασμένη με θλίψεις και ταλαιπωρίες, με δυσκολίες, γιατί ο πονηρός προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να ανακόψει τον ζήλο και βλάψει όσους αγωνίζονται να ζήσουν την ἐν Χριστώ ζωή, αλλά και να εμποδίσει το έργο της Εκκλησίας.

Τέλος, παρότρυνε τον πατέρα Αββακούμ να καλλιεργήσει τις αρετές της ταπείνωση, της υπακοής και της εκκοπής του θελήματος και να καλλιεργήσει τα χαρίσματα που του έδωσε ο Θεός, για το καλό της Εκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος χειροθέτησε σε αναγνώστη, τον Γεώργιο, ο οποίος διακονεί στο ψαλτήριο του Ησυχαστηρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων