15/10/2022 15/10/2022 Mε την πρέπουσα τιμή κλήρος και λαός της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής με επικεφαλής τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα υποδέχθηκαν χθες την τιμία κάρα της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Επισκέψεως της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Βαρβάρας στην...
15 Οκτωβρίου, 2022 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2022 - 10:18

Η Μητρόπολη Ταμασού υποδέχθηκε την κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Ταμασού υποδέχθηκε την κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας

Mε την πρέπουσα τιμή κλήρος και λαός της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής με επικεφαλής τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα υποδέχθηκαν χθες την τιμία κάρα της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Επισκέψεως της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα.

Την τιμία κάρα μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και την υποδέχθηκε ο Ποιμενάρχης της Μητροπόλεως Ταμασού κ. Ησαΐας πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως Ταμασού και άλλων Μητροπόλεων, καθώς και πλήθος κόσμου, που συνέρρευσε να λάβει την χάρη της Αγίας.

Μετά την επίσημη υποδοχή της τιμίας Κάρας, την απόδοση τιμών από τη φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς και της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) και τη μεταφορά της στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας, ο Μητροπολίτης Ταμασού καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του, η οποία αποτελείτο υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Τρίκκης, πατρός Αλεξίου Κανίνα, του Αρχιδιακόνου πατρός Χρυσοστόμου Κοτίδη, και του εφημερίου του Ναού Παναγίας Επισκέψεως, πατρός Γεωργίου Γραδούλα, στην Ιερά Νήσο των Αγίων, στην πρώτη αποστολική τοπική Εκκλησία των αρχαίων Ταμασέων, της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στη σημασία των ιερών λειψάνων, που αποτελεί αένναο πηγή αγιασμού και μία από τις μεγαλύτερες ευλογίες, που ο Χριστός χάρισε στους αγωνιζόμενους Χριστιανούς.

«Τα ιερά λείψανα αποτελούν πηγές ιαμάτων και θαυμάτων, είναι απαραίτητα στοιχεία για τον πνευματικό μας αγώνα. Τα ιερά λείψανα μαζί με τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας είναι η κορωνίδα των όπλων για την ενίσχυσή μας στην πνευματική ζωή. Είναι φορείς των ακτίστων ενεργειών του Θεού. Φανερή απόδειξη τα άπειρα θαύματα σε όλη την Ορθοδοξία».

Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Τρίκκης για την προσκόμιση αυτού του ανεκτίμητου θησαυρού, ώστε να ευλογηθεί ο λαός της Κύπρου από την χάρη της Αγίας.

Ακολούθησε η αντιφώνηση του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος με αισθήματα χαράς και αγαλλιάσεως εξέφρασε την ευχαριστία του για την πρόσκληση του Μητροπολίτη Ταμασού να κομίσει την κάρα της Αγίας στη Μητρόπολη Ταμασού και συνεχάρη τον Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Ταμασού, «ο οποίος με πολλή αγωνία και ευθύνη πράττει για την ανάπαυση και παραμυθία του ποιμνίου του. Στο πολυσχιδές και ποιμαντικό του έργο προσβλέπουμε όλοι, παραδειγματιζόμενοι από τον θείο ζήλο και τις άοκνες πρωτοβουλίες και δράσεις σε όλους τους πνευματικούς τομείς της Εκκλησίας.

Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού αποτελεί τύπο και υπόδειγμα αρίστου ποιμαντικής και λατρευτικής δραστηριότητος, και τούτο πιστώνεται στο πρόσωπο του Ποιμενάρχου σας. Η μορφή και το ύφος της πνευματικής σας παρουσίας επισκιάζει ποιμαντικώς ως η όρνις τα νοσσία εαυτής υπό τας πτέρυγας, τας πτέρυγας της ευθυνοφόρου φροντίδος σας υπέρ πάντων των χρηζόντων της παρά του Θεού βοηθείας αντιλήψεως», τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος.

Ακολούθησαν οι χειροθεσίες των δύο εφημερίων του Ναού, του πατρός Ζήνωνος Παραδεισιώτη εις Πρωτοπρεσβύτερο, και του πατρός Παναγιώτη Σταύρου εις Οικονόμο, τις οποίες τέλεσε κατόπιν παρακλήσεως του Μητροπολίτη Ταμασού ο χοροστατών Αρχιερεύς Μητροπολίτης Τρίκκης.

Έπειτα εψάλη Δοξολογία και σύντομη δέηση υπέρ της ταχείας αναρρώσεως του Προκαθημένου της Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄, καθώς και των κατοίκων της κοινότητος, και πάντων των συνεργατών της Εκκλησίας Αγίας Βαρβάρας.

Παρόντες στην υποδοχή ήταν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, και ο Επιτελάρχης της Εθνικής Φρουράς, Υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλάκης, ο κοινοτάρχης της κοινότητος και πλήθος κόσμου.

Τελετάρχης τόσο στην υποδοχή όσο και στην ακολουθία εντός του Ναού ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Θεόδωρος Στυλιανού, Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, συμπαραστατούμενος υπό του βοηθού τελετάρχου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Διονυσίου Κοπτίδη.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων