29/10/2022 29/10/2022 To απόγευμα της Παρασκευής, 28 Οκτωβρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, στα πλαίσια και της ποιμαντικής επισκέψεώς του στις κοινότητες της μητροπολιτικής του περιφέρειας, μετέβη στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της κοινότητος Κάτω Μονής. Στον εν λόγω Ναό, ο Πανιερώτατος υποδέχθηκε το εικόνισμα της Παναγίας της Παντανάσσης, το οποίο βρίσκεται...
29 Οκτωβρίου, 2022 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2022 - 9:42

Η Παναγία η Παντάνασσα στην Κάτω Μονή

Διαδώστε:
Η Παναγία η Παντάνασσα στην Κάτω Μονή

To απόγευμα της Παρασκευής, 28 Οκτωβρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, στα πλαίσια και της ποιμαντικής επισκέψεώς του στις κοινότητες της μητροπολιτικής του περιφέρειας, μετέβη στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της κοινότητος Κάτω Μονής.

Στον εν λόγω Ναό, ο Πανιερώτατος υποδέχθηκε το εικόνισμα της Παναγίας της Παντανάσσης, το οποίο βρίσκεται στο παρεκκλήσιο Παναγίας Παντανάσσης εντός του στρατοπέδου Ιακώβου Πατάτσου στην Αγλαντζιά (Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς).

Ακολούθησε παράκληση προς την Παναγία την Παντάνασσα.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως, ο Πρεσβύτερος Θωμάς Παπαευσταθίου, εφημέριος του Ναού, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στην ομιλία του, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία προστρέχει σε κάθε αίτημά μας, που είναι προς το συμφέρον της ψυχής μας και ανέλυσε το στίχο “Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς”. “Η Παναγία σώζει τον άνθρωπο όχι ως πρώτη και κύρια πηγή σωτηρίας, αλλά, δια της προσευχής, των δεήσεων και της χάρης της, ως πάναγνης Μητέρας του σαρκωθέντος Λόγου του Θεού. Η ζωή του ανθρώπου στη γη αυτή είναι γεμάτη πειρασμούς. Οι πειρασμοί, οι τόσο συχνοί στη ζωή μας, έχουν διπλή όψη, θετική και αρνητική. Από τη μια δοκιμάζουν τον άνθρωπο, αυξάνοντας την υπομονή και την πίστη του στην πρόνοια του Θεού, εκτρέφοντας την ελπίδα και τη γλυκιά αίσθηση του σωτηρίου στο οδοιπορικό του πιστού προς την ουράνια θεία βασιλεία. Από την άλλη όμως, δεδομένης της αδυναμίας της φύσεως, είναι δυνατό να οδηγήσουν τον άνθρωπο σε πτώση, με ο,τι αυτό συνεπάγεται στην ηθική και την πνευματική ζωή του. Οι πιστοί, έχοντας παρρησία προς την αειπάρθενη Μητέρα του Χριστού, καταφεύγουν στη χάρη της, ζητώντας από αυτή λύτρωση από τα προβλήματα και τα δεινά, που καθημερινά μας ταλαιπωρούν και μας συνθλίβουν. Ας την επικαλούμαστε καθημερινά στη ζωή μας και αυτή θα καταφθάνει στα αιτήματα και στις δυσκολίες μας”, κατέληξε.

Ομιλία με αφορμή την έλευση του εικονίσματος της Παναγίας, ανέγνωσε η πρόεδρος του Χριστιανικού Συνδέσμου, κ. Στέλλα Δαμαλά.

Στο τέλος της παρακλήσεως εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων