21/05/2022 21/05/2022 Ανήμερα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Σάββατο 21 Μαΐου 2022, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου, έξαρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο.  Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωναν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Κυριακός Κασπαρής, Αδάμος Αδάμου και Χρήστος Τσιοβάννου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Παπασωτηρίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο...
21 Μαΐου, 2022 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 12:29

Η πανήγυρις των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Δήμου Τσερίου της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής 

Διαδώστε:
Η πανήγυρις των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Δήμου Τσερίου της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής 

Ανήμερα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Σάββατο 21 Μαΐου 2022, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου, έξαρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο. 

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωναν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Κυριακός Κασπαρής, Αδάμος Αδάμου και Χρήστος Τσιοβάννου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Παπασωτηρίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Ταμασού, π. Ραφαήλ Μισιαούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυο μεγάλες προσωπικότητες που κοσμούν το αγιολόγιο της Εκκλησίας μας.

Στο τέλος, τελέστηκε λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού.

Την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δήμο Τσερίου.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Κυριακός Κασπαρής, Αδάμος Αδάμου, Παναγιώτης Καϊμακλιώτης και Χρήστος Τσιοβάννου, ο Οικονόμος Σωτήριος Παπαγεωργίου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και οι Ιεροδιάκονοι Αρσένιος Αθανασίου και Ραφαήλ Παπασωτηρίου.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο βίο των τιμώμενων Αγίων. «Ο Άγιος Κωνσταντίνος υπήρξε ο πρώτος ενδοξότατος χριστιανός αυτοκράτορας. Πολύπλευρο και μεγαλόπνοο το έργο που επιτέλεσε τόσο στον χριστιανισμό όσο και στην αυτοκρατορία.

Η Αγία Ελένη πρότυπο μάνας, πρότυπο αυτοκράτειρας, πρότυπο χριστιανικής γυναίκας. Ό,τι έκανε ο Μέγας Κωνσταντίνος για τον χριστιανισμό, αυτό οφείλεται στην μητέρα του, την αγία Ελένη. Αυτή τον προπαρασκεύασε με την αγάπη και τη διαπαιδαγώγηση που του έδωκε.

Έζησε αγιασμένη ζωή. Παρά τις τιμές που απολάμβανε σαν αυτοκράτειρα δεν παρασύρθηκε απ’ αυτές. Δεν υπερηφανεύθηκε από τις δόξες και τα μεγαλεία, αλλά πάντα είχε ως ασπίδα την ταπείνωση. Έμεινε πάντα η ταπεινή, η απλή, η συμπονετική και η πιστή. Πόθος της ένας. Πως να αρέσει στον Θεό και να κερδίσει τη βασιλεία Του, τον Παράδεισο, κάτι που αξιώθηκε να επιτύχει.

Το παράδειγμά της Αγίας Ελένης, ας γίνει για τον καθένα μας ένας οδοδείκτης, ένας φάρος στο διάβα της καθημερινότητάς μας. Από ανθρώπους τέτοιου αναστήματος έχει ανάγκη η εποχή μας, για να ορθοποδήσει. Από ανθρώπους καλοσύνης και αρετής, αγάπης και φιλανθρωπίας. Τους ανθρώπους όμως αυτούς θα μας τους δώσουν και σήμερα έως της συντέλειας των αιώνων μόνο οι αληθινές χριστιανές μητέρες. Οι μητέρες του πνευματικού βάθους και ύψους της αγίας Ελένης».

Στο τέλος, τελέστηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, και των ιερών αυτών λειψάνων.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Τσερίου, κ. Σταύρος Μιχαήλ, θρονικοί επίτροποι και αρκετός κόσμος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων