04/05/2024 04/05/2024 Ο Μέγας Εσπερινός της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, η γνωστή σε ως ακολουθία της «Πρώτης Ανάστασης» τελέστηκε το Μεγάλο Σάββατο. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, την οποία τέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης στην κοινότητα του Αναλυόντα, προανήγγειλε την Ανάσταση με το...
04 Μαΐου, 2024 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2024 - 14:33

Η «Πρώτη Ανάσταση» στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Διαδώστε:
Η «Πρώτη Ανάσταση» στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Ο Μέγας Εσπερινός της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, η γνωστή σε ως ακολουθία της «Πρώτης Ανάστασης» τελέστηκε το Μεγάλο Σάββατο.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, την οποία τέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης στην κοινότητα του Αναλυόντα, προανήγγειλε την Ανάσταση με το Προκείμενο «Ἀνάστα ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν», ενώ τα μαύρα ρούχα που είχαν τοποθετηθεί στις εικόνες, έπεσαν, τα στασίδια κτύπησαν δυνατά, κάτι που αποτελεί παράδοση, αφού ο Κύριος συνέτριψε τις πύλες του Άδου, και ο Πανιερώτατος πετώντας φύλλα δάφνης κήρυξε την Πρώτη Ανάσταση.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ταμασού, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρώτη Ανάσταση.

Τέλος ο Πανιερώτατος ευχήθηκε καλή ανάσταση σε όλους και στην πολύπαθη πατρίδα μας, την Κύπρο.

Παρέστησαν, επίσης, ο τέως Δήμαρχος Τσερίου κ. Αλκιβιάδης Κωνσταντίνου, καθώς και οι Θρονικοί επίτροποι, Μιχάλης Παρέλλης και Μιχάλης Ηροδότου, πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αναλυόντα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων