30/12/2021 30/12/2021 Την κουρά του δοκίμου μοναχού Κωνσταντίνου, στον οποίο εδόθη υπό του Γέροντος του Αρχιμ.Ηρακλειδίου, το όνομα Ησαΐας μοναχός, τέλεσε χθες το απόγευμα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Η κουρά έγινε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στο κατάμεστο από ευλαβείς προσκυνητές ρωσικής τεχνοτροπίας Ναό του Αποστόλου Ανδρέα και πάντων των Ρώσων Αγίων στο...
30 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:13

«Και το όνομα αυτού, Ησαΐας μοναχός»

Διαδώστε:
«Και το όνομα αυτού, Ησαΐας μοναχός»

Την κουρά του δοκίμου μοναχού Κωνσταντίνου, στον οποίο εδόθη υπό του Γέροντος του Αρχιμ.Ηρακλειδίου, το όνομα Ησαΐας μοναχός, τέλεσε χθες το απόγευμα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Η κουρά έγινε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στο κατάμεστο από ευλαβείς προσκυνητές ρωσικής τεχνοτροπίας Ναό του Αποστόλου Ανδρέα και πάντων των Ρώσων Αγίων στο Επισκοπειό, ενώπαρέστησαν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Νεκτάριος Μπακόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως, Σεραφείμ Γκαβρίκοβ, Διονύσιος Κοπτίδης, Ηρακλείδιος, ο Πρεσβύτερος Κυπριανός Αθανασίου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ, και οι Ιεροδιάκονοι και αυτάδελφοι Ελπίδιος και Φιλούμενος.

Στην ομιλία του προς τον πατέρα Ησαΐα, ο Πανιερώτατος του τόνισε ότι «ο Σταυρός που αναλαμβάνεις από σήμερα είναι για τον αγιασμό της ψυχής σου και την υπακοή προς τον Προϊστάμενο, με σκοπό τον συναγιασμό των συνασκητών σου και των ανθρώπων που συναντάς.

Δεν γίνεσαι μοναχός για τον εαυτό σου, αλλά για την Εκκλησία και τον Χριστό. Πρέπει να ξεκινήσεις από τον εαυτό σου, να τον καθαρίσεις από τα πάθη σου, να στερεώσεις την πίστη σου, να αγιάσεις τον εαυτό σου, για να μπορέσεις να δώσεις αγάπη και μήνυμα Χριστού.

Να έχεις στο μυαλό σου τον παύλειο λόγο: «Μιμηταί μου γίνεσθε, καθώς καγώ Χριστού -Α’ Κορ. 11,1». Σκοπός σου να είναι να γίνεις μιμητής του Ιησού Χριστού».

Τέλος, ο Πανιερώτατος του ευχήθηκε καλή δύναμη στη νέα του πορεία και να έχει οδηγό στη ζωή του τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος θα τον ενδυναμώνει και χαριτώνει στους πειρασμούς που θα αντιμετωπίσει.

Τόσο στον Εσπερινό όσο και στην κουρά παρέστησαν οι Ηγουμένες των Ιερών Μονών Παναγίας Παντάνασσας και Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, Επιφανία και Αρσενία, με μέλη των αδελφοτήτων των ως άνω Ιερών Μονών.

Μετά το πέρας της κουράς, προσεφέρθη σε όλους τους προσκεκλημένους κέρασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων