12/07/2021 12/07/2021 Την Κυριακή Γ’ Ματθαίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Δευτεράς. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Νικολαΐδης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού, συμπαραστατούμενος από τον Πρεσβύτερο Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη και τον Ιεροδιάκονο Αρσένιο Αθανασίου. Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο μήνυμα του σημερινού...
12 Ιουλίου, 2021 - 10:43
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2021 - 9:57

Κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων ο Ταμασού

Διαδώστε:
Κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων ο Ταμασού

Την Κυριακή Γ’ Ματθαίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Δευτεράς. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Νικολαΐδης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού, συμπαραστατούμενος από τον Πρεσβύτερο Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη και τον Ιεροδιάκονο Αρσένιο Αθανασίου.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο μήνυμα του σημερινού Ευαγγελίου, το οποίο είναι συγκλονιστικό και πρέπει να επαναφέρει τον κάθε χριστιανό σε μια πνευματική τάξη.
«Η Βασιλεία του Θεού δεν είναι εξουσία υποταγής αλλά είναι μια συμβίωση ειρήνης με το Θεό. Πρέπει στη ζωή μας να ιεραρχήσει η υπομονή, η ανοχή, η συναντίληψη και τέλος ο διάλογος μεταξύ ημών με το Θεό, ημών με τον εαυτό μας και ημών με τον πλησίον μας», τόνισε ο Πανιερώτατος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε το Μνημόσυνο των ηρώων της κοινότητος.

Ακολούθησε επιμνημόσυνος λόγος από την δασκάλα κ. Κυριακή Ιακωβίδη.

Στο μνημόσυνο παρεβρέθηκαν εκπρόσωποι της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ, πολιτικών κομμάτων, ο Αναπληρωτής Έπαρχος κ. Ανδρέας Χατζηπάκκος, οι Κοινοτάρχες Πάνω και Κάτω Δευτεράς, Καμπιών, Εργατών, Ψιμολόφου, Πολιτικού, Καπέδων, οργανωμένα σύνολα και άλλοι τοπικοί φορείς.

Στο τέλος εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Πανιερώτατος μετέβη στο μνημείο των πεσόντων, το οποίο βρίσκεται μπροστά από τα Κοινοτικά Συμβούλια Πάνω και Κάτω Δευτεράς, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων