19/07/2022 20/07/2022 Χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής Ησαΐου τελέστηκε χθες, παραμονή της εορτής του Προφήτου Ηλία του Θεσβίτου, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία – Αγίων Τριμιθιάς. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Αρχιμανδρίτης Θεοτόκης Φαίδωνος, οι εφημέριοι του Ναού, Οικονόμος Ανδρέας Ανδρέου και πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο πατήρ Χρήστος Σαντοριναίος, και οι...
19 Ιουλίου, 2022 - 22:21
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2022 - 7:24

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής για τον Προφήτη Ηλία

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής για τον Προφήτη Ηλία

Χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής Ησαΐου τελέστηκε χθες, παραμονή της εορτής του Προφήτου Ηλία του Θεσβίτου, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία – Αγίων Τριμιθιάς.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Αρχιμανδρίτης Θεοτόκης Φαίδωνος, οι εφημέριοι του Ναού, Οικονόμος Ανδρέας Ανδρέου και πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο πατήρ Χρήστος Σαντοριναίος, και οι Ιεροδιάκονοι Αρσένιος Αθανασίου και Ραφαήλ Παπασωτηρίου.

Στην ομιλία του -μετά το 52ο λεπτό- ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Προφήτη Ηλία, τονίζοντας την ακλόνητη και σταθερή πίστη που είχε προς τον αληθινό Θεό.
«Φανερή η παρουσία του Προφήτη Ηλία στην Παλαιά Διαθήκη αλλά και στην Καινή. Μαζί με τον προφήτη Μωϋσή, ο προφήτης Ηλίας εμφανίστηκε κατά τη Μεταμόρφωση του Κυρίου στο όρος Θαβώρ. Ο ίδιος ο Χριστός χρησιμοποίησε σαν παράδειγμα τον προφήτη Ηλία για να περιγράψει το ζήλο του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, σύμφωνα με τον Ευαγγελιστή Λουκά ( Λκ. 1, 17). Αρκετές φορές χρησιμοποιεί ο ίδιος ο Χριστός το όνομα του Προφήτη Ηλία στην Καινή Διαθήκη».

Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στα αναγνώσματα του Εσπερινού. «Στα παλαιοδιαθηκικά αναγνώσματα που ακούσαμε πριν λίγο, από το βιβλίο Βασιλειών Γ’ , αναφέρονται στα βασικά περιστατικά και στα θαυμαστά σημεία της ζωής του Προφήτη Ηλία. Με την σταθερή και ακλόνητή του πίστη προς το Θεό, πολλαπλασίασε την τροφή μιας γυναίκας που τον φιλοξενούσε στα Σάρεπτα της Σιδωνίας. Ανέστησε το νεκρό παιδί της χήρας που τον φιλοξενούσε, ενώ κατατρόπωσε την ειδωλολατρία των ψευδοπροφητών του Βάαλ».

Μετά το πέρας του εσπερινού, τελέστηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Προφήτου, πέριξ του Ναού.

Ακούστε τον, κάνοντας κλικ εδώ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων