18/06/2023 18/06/2023 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συμφώνως με την εκκλησιαστική τάξη, τελέστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, 17 Ιουνίου2023, τα θυρανοίξια του ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου και του Αγίου Νεομάρτυρος Εφραίμ του εν Μάκρη, που βρίσκεται στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά. Της τελετής προέστη, κατόπιν προσκλήσεως του  Πανιερωτάτου...
18 Ιουνίου, 2023 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2023 - 17:11

Κύπρος: Θυρανοίξια παρεκκλησίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου και Αγίου Εφραίμ

Διαδώστε:
Κύπρος: Θυρανοίξια παρεκκλησίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου και Αγίου Εφραίμ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συμφώνως με την εκκλησιαστική τάξη, τελέστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, 17 Ιουνίου2023, τα θυρανοίξια του ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου και του Αγίου Νεομάρτυρος Εφραίμ του εν Μάκρη, που βρίσκεται στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά.

Της τελετής προέστη, κατόπιν προσκλήσεως του  Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εν Κύπρω, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Κοπτίδη, ο οποίος είχε και την ευθύνη της τελεταρχίας, και από άλλους Κληρικούς της Μητροπόλεως.

Στο τέλος του Αγιασμού, μίλησε ο προϊστάμενος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο σκεπτικό της ανέγερσης του ναϊδρίου, ευχαρίστησε στη συνέχεια τους Κτίτορες και πρόσφερε σε όλους εκ μέρους του ναού του Αγίου Γεωργίου, εικόνισμα του Αγίου Εφραίμ.

Στη συνέχεια έγινε λιτανεία πέριξ του παρεκκλησίου και ο Αρχιερέας, ιστάμενος πρό της Δυτικής Πύλης, ανέγνωσε την ευχή και τέλεσε τα θυρανοίξια του ναού.

Συγκινητική ήταν η παρουσία του πολιού Γέροντος Ιερέως της Ενορίας, Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Παπακυριακού.

Παρόντες στην τελετή εκατοντάδες άνθρωποι από διάφορες περιοχές του νησιού, οι οποίοι έλαβαν τις ευλογίες των Αγίων μας, εκφράζοντας συνάμα την ευαρέσκεια τους για την ανέγερση του νέου Παρεκκλησίου, ευχόμενοι ώστε να αποτελέσει ένα πνευματικό καταφύγιο για τον κάθε επισκέπτη και προσκυνητή του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων