28/10/2021 28/10/2021 ΚΥΠΡΟΣ – Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή ευσεβών χριστιανών πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του αντιγράφου του εικονίσματος της Παναγίας της Τήνου στο Ιερό Μητροπολιτικό Ησυχαστήριο Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση στο Φτερικούδι. Το εικόνισμα μετέφερε ο οικείος Ποιμενάρχης, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ....
28 Οκτωβρίου, 2021 - 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2021 - 18:24

ΚΥΠΡΟΣ: Υποδέχτηκαν Αντίγραφο της Παναγίας της Τήνου

Διαδώστε:
ΚΥΠΡΟΣ: Υποδέχτηκαν Αντίγραφο της Παναγίας της Τήνου

ΚΥΠΡΟΣ – Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή ευσεβών χριστιανών πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του αντιγράφου του εικονίσματος της Παναγίας της Τήνου στο Ιερό Μητροπολιτικό Ησυχαστήριο Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση στο Φτερικούδι.

Το εικόνισμα μετέφερε ο οικείος Ποιμενάρχης, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Μετά την υποδοχή, κατά τη διάρκεια της δεήσεως, η οποία ετελέσθη, υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού κ. Ησαΐου, μίλησε για την ιστορία του ιερού εικονίσματος και τη σύνδεσή του με το 1940 όταν οι Έλληνες έπρεπε να αντιμετωπίσουν την άνανδρη επίθεση του ιταλικού υποβρυχίου εναντίον του πολεμικού πλοίου «Έλλη» στο λιμάνι της Τήνου, στις 15 Αυγούστου 1940 και στη συνέχεια ακολούθησε η άνανδρη επίθεση των Ιταλών στις 28 Οκτωβρίου 1940.

Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο νόημα της Θεομητορικής εορτής της Αγίας Σκέπης, η οποία καθιερώθηκε επι αυτοκρατορία Λέοντος Στ’ του Σοφού σε ανάμνηση της απαλλαγής της Βασιλεύουσας από την απειλή των Βουλγάρων και των Αγαρηνών.

Μετά την ομιλία, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την ευλογία που μετέφερε στο Ησυχαστήριο και θα αποτελεί ιερό κειμήλιο.

Στο τέλος εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων